Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Primeur in Limburg: eerste vrouwelijke politiechef

Geplaatst opzaterdag 13 januari 2018 - 9:25

Voor het eerst in de historie van de provincie Limburg komt er een vrouw aan het hoofd van de provinciale politie; Ingrid Schäfer-Poels neemt de taak van Gery Veldhuis over.

Volgens De Limburger is de benoeming van Schäfer niet ver weg; er moeten enkel formaliteiten worden afgerond.

Lees ook: 'Politiechef van Limburg verkast naar het noorden'

Districtschef
Schäfer verdiende haar sporen binnen het korps als districtschef Parkstad, een functie die ze nu vier jaar bekleedt. Daarnaast was ze bijna vijf jaar secretaris voor de Veiligheidsregio en werkte ze zes jaar voor de gemeente Sittard-Geleen; eerst als adviseur integrale veiligheid, later als kabinetschef.

In 2007 werkte Schäfer een periode voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, op de afdeling 'geweld tegen politieambtenaren'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Volg Tom Dumoulin in de Tour de France

De Tom Dumoulin-koort begint te stijgen vanwege de goede prestaties in de Tour de France. Bij 1Limburg en L1 volgen we de strijd om de gele trui op de voet!

Alles over Tom in de Tour

Meest gelezen