Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Primeur in Limburg: eerste vrouwelijke politiechef

Geplaatst opzaterdag 13 januari 2018 - 9:25

Voor het eerst in de historie van de provincie Limburg komt er een vrouw aan het hoofd van de provinciale politie; Ingrid Schäfer-Poels neemt de taak van Gery Veldhuis over.

Volgens De Limburger is de benoeming van Schäfer niet ver weg; er moeten enkel formaliteiten worden afgerond.

Lees ook: 'Politiechef van Limburg verkast naar het noorden'

Districtschef
Schäfer verdiende haar sporen binnen het korps als districtschef Parkstad, een functie die ze nu vier jaar bekleedt. Daarnaast was ze bijna vijf jaar secretaris voor de Veiligheidsregio en werkte ze zes jaar voor de gemeente Sittard-Geleen; eerst als adviseur integrale veiligheid, later als kabinetschef.

In 2007 werkte Schäfer een periode voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, op de afdeling 'geweld tegen politieambtenaren'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen