Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur: Kerkrade krijgt eerste nieuwe koningspaarportret

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 21:27

Een nieuw portret van de koning en koningin wordt volgende week in het Cube Design Museum in Kerkrade onthuld.

Het imposante kroningsportret is gemaakt door kunstenares Lia Laimböck.

New York
Laimböck baseerde de portretten op persoonlijke ontmoetingen met het koninklijk paar in New York en op foto’s die een bevriende fotograaf van dichtbij maakte tijdens de kroning. Zo zou de koning liever met zijn vrouw geporteerd worden.

Museumplein
Het doek is in het museum terecht gekomen na bemiddeling door Ad de Kroon, voormalig algemeen directeur van de Provincie Limburg. Hij was van mening dat het portret in de nieuwe gebouwen op het Museumplein goed tot zijn recht zou komen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen