Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur Geleen: 70-plusser rijdt werelduurrecord met derny

Geplaatst opzondag 21 juni 2020 - 16:24

De 74-jarige Atty Duijn heeft op de Geleense wielerbaan, met hulp van de 61-jarige gangmaker Jack Teunissen uit Hoensbroek, een nieuw werelduurrecord gevestigd.

Duijn was de eerste 70-plusser die met een gangmaker, ofwel derny, de race tegen de klok aanging. Na een uur doortrappen had het duo zaterdagavond een afstand van 42 kilometer en 69 meter afgelegd.

Video: L1

Lang
"De communicatie was heel goed", zei Duijn na afloop over de samenwerking met Theunissen. "Maar een uur is heel lang." Ook gangmaker Theunissen was tevreden én moe. "Je moet heel geconcentreerd rijden en de derny trilt enorm. Ik moet weer even op aarde komen", aldus Theunissen,

Solo
De wielrenner wist op voorhand dat het voltooien van het uur zou volstaan om het record in handen te krijgen. Vier jaar geleden reed hij al eens solo in Geleen naar het werelduurrecord. Toen legde hij zonder gangmaker 2,5 kilometer minder af.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen