Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur: eerste Nederlandse flipperkast komt uit Limburg

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 13:54

Nog nooit eerder verscheen er een Nederlandse flipperkast op de markt. Alleen daarom al is de Limburgse flipperkast bijzonder.

Het was de jongensdroom van Barry Driessen uit Roermond: het bouwen van een eigen flipperkast.

Droom
Die droom ging vier jaar geleden in vervulling. Samen met zijn vriend Koen Heltzel besloot hij een flipperkast te bouwen. Dat idee is vier jaar later uitgegroeid tot een bedrijf van 12 werknemers en een eerste prototype: De Big Lebowski.

De Big Lebowski-flipperkast uit Roermond
Dutch Pinball BV

Vrijdag vertrekken de eerste vijf flipperkasten naar de Verenigde staten, om gepresenteerd te worden op de Pinball Expo in Chicago. De heren hopen de internationale flipperwereld veroveren.

Uniek
De Limburgse flipperkast is bijzonder. Nog nooit eerder verscheen er een Nederlandse flipperkast op de markt, terwijl in ons land toch ruim 1100 mensen lid zijn van een flippervereniging. Het spel is volgens de Limburgse makers van de kast weer net zo populair als tijdens het hoogtepunt in de jaren tachtig.

Lastige klus
De bouwers klopten voor hulp aan bij apparatenfabriek ARA in Aalten en bedachten het thema The Big Lebowski, naar de film uit 1998. Dat werd uitgewerkt in een spel waarin de bekende quotes uit de film terug te horen zijn. Voor het thema moesten licenties worden aangeschaft bij Universal Pictures, de producent van de film.

De eerste flipperkasten zijn halverwege 2015 te koop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Baarlose straaljagers en helikopters in film Renegades
Elbe Stevens maakt Friese film naar geruchtmakend boek
Film Movie
Medeoprichter van filmplatform Cinesud is overleden
Veel mannen willen rol in pornafilm van Kaat Bollen
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen