Overslaan en naar de inhoud gaan

Prime Champ knoeide met prikklok

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2016 - 17:09

Bij champignonbedrijf Prime Champ in Horst en Venlo werd met het tijdsregistratiesysteem geknoeid.

Dat bleek woensdag tijdens de tweede dag van het getuigenverhoor voor de rechtbank in Roermond.

90%
De prikklok werd op 90 procent gezet. Werknemers die een uur werkten kregen maar 54 minuten uitbetaald. Dat verklaarde de voormalig man van de financiële administratie voor de rechtbank. De prikklok werd volgens hem zelfs twee keer op 85 procent gezet.

Ex-baas weet van niks
De ex-directeur Geert Verdellen, een van de hoofdverdachten in deze zaak, moest ook getuigen. Hij liet weten niets van de misstanden binnen het bedrijf te weten.

Onderbetaling
Jarenlang zouden Poolse medewerkers bij Prime Champ zijn onderbetaald. Ze maakten lange dagen, hadden amper vrije tijd en moesten een deel van hun loon inleveren voor huisvesting en eten. Ook over de verwerking van de lonen wist de ex-directeur niets. Het invoeren van de gegevens werd door anderen gedaan. En de uitbetaling deed een extern bureau. Daar bemoeide hij zich niet mee.

Hogerhand
Dat het bedrijf een reglement had en boetes op kon leggen dat wist hij wel. Maar hij zag het nooit als er boetes werden opgelegd en wie dat deed. Toch moet ook de ex-directeur volgens de man van de financiële administratie hebben geweten van bijvoorbeeld het knoeien met de prikklok. Dat werd volgens hem namelijk van hogerhand opgelegd.

Getuigen
Deze week werden verschillende verdachten gehoord als getuigen. Advocaten proberen op deze manier de rol van hun cliënten in deze zaak zo klein mogelijk te maken. Halverwege maart wordt de zaak tegen een aantal verdachten inhoudelijk behandeld.

Kijk hier voor meer berichten over de fraude bij Prime Champ

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
FNV Bondgenoten: 'Prime Champ inderdaad Crime Champ'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen