Overslaan en naar de inhoud gaan

Prime Champ knoeide met prikklok

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2016 - 17:09

Bij champignonbedrijf Prime Champ in Horst en Venlo werd met het tijdsregistratiesysteem geknoeid.

Dat bleek woensdag tijdens de tweede dag van het getuigenverhoor voor de rechtbank in Roermond.

90%
De prikklok werd op 90 procent gezet. Werknemers die een uur werkten kregen maar 54 minuten uitbetaald. Dat verklaarde de voormalig man van de financiële administratie voor de rechtbank. De prikklok werd volgens hem zelfs twee keer op 85 procent gezet.

Ex-baas weet van niks
De ex-directeur Geert Verdellen, een van de hoofdverdachten in deze zaak, moest ook getuigen. Hij liet weten niets van de misstanden binnen het bedrijf te weten.

Onderbetaling
Jarenlang zouden Poolse medewerkers bij Prime Champ zijn onderbetaald. Ze maakten lange dagen, hadden amper vrije tijd en moesten een deel van hun loon inleveren voor huisvesting en eten. Ook over de verwerking van de lonen wist de ex-directeur niets. Het invoeren van de gegevens werd door anderen gedaan. En de uitbetaling deed een extern bureau. Daar bemoeide hij zich niet mee.

Hogerhand
Dat het bedrijf een reglement had en boetes op kon leggen dat wist hij wel. Maar hij zag het nooit als er boetes werden opgelegd en wie dat deed. Toch moet ook de ex-directeur volgens de man van de financiële administratie hebben geweten van bijvoorbeeld het knoeien met de prikklok. Dat werd volgens hem namelijk van hogerhand opgelegd.

Getuigen
Deze week werden verschillende verdachten gehoord als getuigen. Advocaten proberen op deze manier de rol van hun cliënten in deze zaak zo klein mogelijk te maken. Halverwege maart wordt de zaak tegen een aantal verdachten inhoudelijk behandeld.

Kijk hier voor meer berichten over de fraude bij Prime Champ

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ
FNV Bondgenoten: 'Prime Champ inderdaad Crime Champ'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen