Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Prima prestatie Wijmenga op halve marathon van Egmond

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 22:31

Roel Wijmenga heeft zondag een prima prestatie geleverd in de 'Halve van Egmond'.

Windkracht zes en fikse regenbuien speelden de atleten parten en heel wat mannen en vrouwen gaven er voortijdig de brui aan.

Beste prestatie
De Maastrichtse atleet liep de wedstrijd over het strand en in de duinen uit en volgens eigen zeggen was het zijn beste halve marathon ooit. Zijn persoonlijk record kon hij niet verbeteren, maar daar maalde Wijmenga niet om.

'Beleving'
De Maastrichtenaar moest diep gaan en er moest veelvuldig van tempo gewisseld worden. Hij vond het een beleving om met 25 man op het strand tegen de wind in te beuken, zo liet hij L1 weten.

Adrenalinestoot
Kopwerk was niet aan Wijmenga besteed, want dat zou zelfmoord zijn. Hij maakte tot zeven kilometer voor het einde deel uit van de kopgroep met de grote mannen, onder wie de Afrikanen. Wijmenga moest alle zeilen bijzetten en zich verstoppen in de groep, maar het gaf hem wel een forse adrenalinestoot.

Marathon van Rotterdam
Wijmenga neemt in februari deel aan het Nederlands kampioenschap op de 10 kilometer in Schoorl en loopt daarna de City Pier City loop in Scheveningen als voorbereiding op de marathon van Rotterdam. In de havenstad wil hij zijn persoonlijk record op de marathon met enkele minuten verbeteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen