Overslaan en naar de inhoud gaan

Prima prestatie Wijmenga op halve marathon van Egmond

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 22:31

Roel Wijmenga heeft zondag een prima prestatie geleverd in de 'Halve van Egmond'.

Windkracht zes en fikse regenbuien speelden de atleten parten en heel wat mannen en vrouwen gaven er voortijdig de brui aan.

Beste prestatie
De Maastrichtse atleet liep de wedstrijd over het strand en in de duinen uit en volgens eigen zeggen was het zijn beste halve marathon ooit. Zijn persoonlijk record kon hij niet verbeteren, maar daar maalde Wijmenga niet om.

'Beleving'
De Maastrichtenaar moest diep gaan en er moest veelvuldig van tempo gewisseld worden. Hij vond het een beleving om met 25 man op het strand tegen de wind in te beuken, zo liet hij L1 weten.

Adrenalinestoot
Kopwerk was niet aan Wijmenga besteed, want dat zou zelfmoord zijn. Hij maakte tot zeven kilometer voor het einde deel uit van de kopgroep met de grote mannen, onder wie de Afrikanen. Wijmenga moest alle zeilen bijzetten en zich verstoppen in de groep, maar het gaf hem wel een forse adrenalinestoot.

Marathon van Rotterdam
Wijmenga neemt in februari deel aan het Nederlands kampioenschap op de 10 kilometer in Schoorl en loopt daarna de City Pier City loop in Scheveningen als voorbereiding op de marathon van Rotterdam. In de havenstad wil hij zijn persoonlijk record op de marathon met enkele minuten verbeteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen