Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Prima prestatie Wijmenga op halve marathon van Egmond

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 22:31

Roel Wijmenga heeft zondag een prima prestatie geleverd in de 'Halve van Egmond'.

Windkracht zes en fikse regenbuien speelden de atleten parten en heel wat mannen en vrouwen gaven er voortijdig de brui aan.

Beste prestatie
De Maastrichtse atleet liep de wedstrijd over het strand en in de duinen uit en volgens eigen zeggen was het zijn beste halve marathon ooit. Zijn persoonlijk record kon hij niet verbeteren, maar daar maalde Wijmenga niet om.

'Beleving'
De Maastrichtenaar moest diep gaan en er moest veelvuldig van tempo gewisseld worden. Hij vond het een beleving om met 25 man op het strand tegen de wind in te beuken, zo liet hij L1 weten.

Adrenalinestoot
Kopwerk was niet aan Wijmenga besteed, want dat zou zelfmoord zijn. Hij maakte tot zeven kilometer voor het einde deel uit van de kopgroep met de grote mannen, onder wie de Afrikanen. Wijmenga moest alle zeilen bijzetten en zich verstoppen in de groep, maar het gaf hem wel een forse adrenalinestoot.

Marathon van Rotterdam
Wijmenga neemt in februari deel aan het Nederlands kampioenschap op de 10 kilometer in Schoorl en loopt daarna de City Pier City loop in Scheveningen als voorbereiding op de marathon van Rotterdam. In de havenstad wil hij zijn persoonlijk record op de marathon met enkele minuten verbeteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen