Overslaan en naar de inhoud gaan

Prikkelarme bioscoopvoorstelling in Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 17:21

In Kerkrade is maandagavond de eerste prikkelarme bioscoopfilm van Nederland vertoond.

Het ging om een zogenoemde 'soft sound screening' van de film Bridget Jones's Baby. De speciale voorstelling was bedoeld voor mensen die gevoelig zijn voor geluid en licht.

Weinig prikkels
Alles was eraan gedaan om deze bezoekers zo min mogelijk te prikkelen. Zo was het volume zachter dan normaal en waren er geen flitsende beelden te zien. Ook in de hal van de bioscoop waren maatregelen genomen. Daar werd geen harde muziek gedraaid en ook waren alle felle, knipperende lampen voor de gelegenheid even uitgezet.

Proef
In eerste instantie gaat het om een proef. Als het experiment succesvol blijkt, wil de VUE-bioscoop bij het Parkstad Limburg Stadion vaker prikkelarme avonden organiseren. ‘’We willen bekijken of we misschien ook een keer een prikkelvrije kinderfilm kunnen draaien.’’

Bedenker
Het initiatief komt van de 39-jarige Loes Paters. De Heerlense kreeg vorig jaar twee keer een beroerte. Sindsdien kan ze moeilijk tegen hard geluid. Festivals, verjaardagen en bioscoopfilms zijn voor haar dus uit den boze.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Premiere documentaire Wei (22 dec 2019)
Dementie-documentaire Wei beleeft Limburgse première
Opnames film Dikkertje Dap in GaiaZoo
Italiaan wint hoofdprijs op bergfilmfestival
Dutch Mountain Film Festival: balanceren op grote hoogte
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen