Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijzengeld vrouwen Amstel Gold Race verdubbeld

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 14:15

Het prijzengeld voor vrouwelijke deelnemers aan de Amstel Gold Race wordt verdubbeld.

Vorig jaar kreeg Ladies Edition-winnares Chantal Blaak een bedrag van 1128 euro. De winnares kan dit jaar rekenen op 2500 euro.

De winnaar bij de mannen Michael Valgren kreeg ongeveer vijftien keer zoveel, met 16.000 euro.

Lees ook: Chantal Blaak wint Amstel Gold Race voor vrouwen

Groeien in de breedte
Leontien van Moorsel is koersdirecteur van de Ladies Edition van de Amstel Gold Race, die op 21 april voor de derde keer wordt verreden. "De Nederlandse vrouwen staan aan de wereldtop en verdienen deze waardering. Belangrijk is nu om ook de sport in de breedte te laten groeien zodat alle ploegen zich verder kunnen professionaliseren. Om die reden hebben we ook de vergoedingen voor alle vrouwenteams aanzienlijk verhoogd”, zegt zij over de hogere beloningen voor de deelneemsters.

De grotere prijzen voor de vrouwen worden betaald door het startgeld voor de teams te verhogen. Daardoor komt er in totaal zo'n 10.000 euro extra in de pot.

Schering en inslag
Ook bij andere wielerwedstrijden zijn er grote verschillen in het prijzengeld voor de vrouwen en de mannen. Bij de Volta Limburg Classic die het afgelopen weekend werd verreden, kreeg winnaar Patrick Müller 5785 euro. Beste vrouw Demi Vollering moest het stellen met 350 euro, wat al een forse verbetering was ten opzichte van de 80 euro die de winnares van 2018 kreeg.

Lees ook: Demi Vollering wint bij dames in Volta Limburg Classic

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen