Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen

Geplaatst opzaterdag 25 maart 2017 - 11:22

Welk monument komt er voor Sjef Diederen? Die vraag wordt binnenkort beantwoord.

Limburgs beroemdste troubadour heeft inmiddels een eigen park in Hoensbroek. Dat is onlangs aangelegd in de buurt waar hij woonde en op de plek waar ooit een basisschool stond. Het initiatief voor het park kwam van buurtbewoners. Zij hebben nu een prijsvraag uitgeschreven voor het monument dat in het park moet komen.

Geneet van ut leave
De initiatiefnemers willen dat het te verrijzen monument 'Geneet van ut leave' uitstraalt. Maar hoe dat moet worden vormgegeven, weten ze ook niet. Daarom schakelen ze, door middel van een prijsvraagd, hulp in van creatievelingen. Het monument moet in een half jaar tijd te realiseren zijn, qua grootte passen in het park en het mag niet duurder zijn dan 10.000 euro. Ontwerpers hebben tot 22 april om hun ideeën in te leveren.

De dochter van Sjef Diederen heeft er alle vertrouwen in dat er iets moois komt. Ze heeft aangeboden om een beetje as van haar vader bij het monument te plaatsen. Er is namelijk geen plek waar mensen in het openbaar Sjef kunnen herdenken en dat zou wel kunnen bij het monument.

Het uiteindelijke ontwerp wordt op Hemelvaartsdag op L1-radio bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens de Limbo Top 100.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Crowdfunding voor laatste deel geluidszuil Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen