Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen

Geplaatst opzaterdag 25 maart 2017 - 11:22

Welk monument komt er voor Sjef Diederen? Die vraag wordt binnenkort beantwoord.

Limburgs beroemdste troubadour heeft inmiddels een eigen park in Hoensbroek. Dat is onlangs aangelegd in de buurt waar hij woonde en op de plek waar ooit een basisschool stond. Het initiatief voor het park kwam van buurtbewoners. Zij hebben nu een prijsvraag uitgeschreven voor het monument dat in het park moet komen.

Geneet van ut leave
De initiatiefnemers willen dat het te verrijzen monument 'Geneet van ut leave' uitstraalt. Maar hoe dat moet worden vormgegeven, weten ze ook niet. Daarom schakelen ze, door middel van een prijsvraagd, hulp in van creatievelingen. Het monument moet in een half jaar tijd te realiseren zijn, qua grootte passen in het park en het mag niet duurder zijn dan 10.000 euro. Ontwerpers hebben tot 22 april om hun ideeën in te leveren.

De dochter van Sjef Diederen heeft er alle vertrouwen in dat er iets moois komt. Ze heeft aangeboden om een beetje as van haar vader bij het monument te plaatsen. Er is namelijk geen plek waar mensen in het openbaar Sjef kunnen herdenken en dat zou wel kunnen bij het monument.

Het uiteindelijke ontwerp wordt op Hemelvaartsdag op L1-radio bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens de Limbo Top 100.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Crowdfunding voor laatste deel geluidszuil Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen