Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsvraag voor monument voor Sjef Diederen

Geplaatst opzaterdag 25 maart 2017 - 11:22

Welk monument komt er voor Sjef Diederen? Die vraag wordt binnenkort beantwoord.

Limburgs beroemdste troubadour heeft inmiddels een eigen park in Hoensbroek. Dat is onlangs aangelegd in de buurt waar hij woonde en op de plek waar ooit een basisschool stond. Het initiatief voor het park kwam van buurtbewoners. Zij hebben nu een prijsvraag uitgeschreven voor het monument dat in het park moet komen.

Geneet van ut leave
De initiatiefnemers willen dat het te verrijzen monument 'Geneet van ut leave' uitstraalt. Maar hoe dat moet worden vormgegeven, weten ze ook niet. Daarom schakelen ze, door middel van een prijsvraagd, hulp in van creatievelingen. Het monument moet in een half jaar tijd te realiseren zijn, qua grootte passen in het park en het mag niet duurder zijn dan 10.000 euro. Ontwerpers hebben tot 22 april om hun ideeën in te leveren.

De dochter van Sjef Diederen heeft er alle vertrouwen in dat er iets moois komt. Ze heeft aangeboden om een beetje as van haar vader bij het monument te plaatsen. Er is namelijk geen plek waar mensen in het openbaar Sjef kunnen herdenken en dat zou wel kunnen bij het monument.

Het uiteindelijke ontwerp wordt op Hemelvaartsdag op L1-radio bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens de Limbo Top 100.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sjef Diederen krijgt eigen park in Hoensbroek
Crowdfunding voor laatste deel geluidszuil Sjef Diederen
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen