Overslaan en naar de inhoud gaan

'Prijsverschillen reparaties bij autogarages groot'

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 13:21

De prijsverschillen van autoreparaties zijn vaak groot. Limburgse garages scoorden bij een test van de ANWB in de middenmoot.

De ANWB vroeg de prijzen op van vier verschillende reparaties bij vijfhonderd garages in Nederland.

Koppeling
Het vervangen van een koppeling was bij een garage maar liefst 905 euro duurder dan de goedkoopste. Het verschil bij het vervangen van remmen bleek 245 euro tussen de duurste en de goedkoopste garage.

Regionaal
Ook regionaal zijn er verschillen. Garages in de Randstad en Gelderland zijn gemiddeld veelal duurder, terwijl de garages in Zeeland, Drenthe en Groningen goedkoper zijn. Limburg eindigde in de middenmoot.

Ook in grote steden zijn de reparaties vaak prijzig, aldus de bond. Merkdealers bleken gemiddeld het duurst.

Advies
De ANWB adviseert naar aanleiding van het onderzoek om even rond te bellen voordat je met de auto naar een garage rijdt voor een reparatie. Dat loont namelijk wel echt, aldus de bond.

Onderzoek
De redactie van de Kampioen vroeg prijzen op van het verwisselen van een nieuwe set banden, het vervangen van remmen, een nieuwe voorruit en het vervangen van een koppeling. De offertes werden aangevraagd op basis van steeds dezelfde auto.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen