Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs voor Perr Schuurs: Ajax wint KNVB Beker

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 20:11

Perr Schuurs heeft voor de tweede keer in zijn carrière de KNVB Beker gewonnen.

Schuurs (23) en Ajax wisten zondagavond in de Rotterdamse Kuip met 2-1 te winnen van Vitesse.

Invaller
De verdediger uit Nieuwstadt begon de bekerfinale niet in de basisopstelling, maar hij mocht in de slotfase alsnog binnen de lijnen komen. Coach Erik ten Hag bracht hem in de 75ste minuut als vervanger van Devyne Rensch in het veld.

Profiteren
Op dat moment stond het 1-1 tussen de Amsterdammers en de Arnhemmers. Ryan Gravenberch had de rood-witten in de 23ste minuut op voorsprong gezet, zeven minuten later trok Loïs Openda de stand weer gelijk. Na de entree van Schuurs kwam Vitesse met tien man te staan: Jacob Rasmussen werd in de 85ste minuut met rood weggestuurd en Ajax profiteerde via een goal van David Neres nog voordat de verlenging aangebroken was: 2-1.

Vierde prijs
Eerder won Schuurs met Ajax de KNVB Beker in 2019. In datzelfde jaar legde de club ook beslag op de landstitel en de Johan Cruijff Schaal.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen