Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs van Limburgse huizen groeit minder snel

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 12:00

De huizenprijzen blijven de komende jaren stijgen. Toch zal de prijsontwikkeling in Limburg achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Dat voorspelt het economisch bureau van de ING.

Huizenprijzen
Over tien jaar zijn de huizenprijzen waarschijnlijk hoger dan ooit tevoren. Maar de waarde van woningen verschilt per regio wel steeds meer. Volgens ING zal de markt zich in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en de gebieden daar omheen zich het meest positief ontwikkelen.

In Drenthe, Limburg en Zeeland zal de prijsontwikkeling waarschijnlijk achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Bevolkingsgroei
De regionale verschillen hebben vooral te maken met de bevolkingsgroei. "De huizenprijs stijgt sneller als het aantal huishoudens in een regio groeit, als de inkomens flink groeien en als nieuwbouw op hetzelfde moment achterblijft", zegt Marieke Blom, hoofdeconoom van ING.

"In vergrijzende gebieden en in regio's met een laag opleidingsniveau ontwikkelen de prijzen zich daarom minder positief."

Investering
De bank gaat ervan uit dat woningen tot 2025 gemiddeld met zo'n twee procent per jaar in waarde zullen toenemen. Dat lijkt heel wat, maar afgezet tegen een normale inflatie van bijna twee procent, levert dat weinig op.

ING raadt huizenzoekers daarom aan om vooral rekening te houden met zaken als woongenot, en hun aanschaf niet te veel als investering te bekijken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lening helpt starters op woningmarkt Sittard-Geleen
Obvion uit Heerlen verhoogt hypotheekrente
Limburgse starter hoeft slechts deel van woning te kopen
Jongeren tot 25 jaar kopen steeds vaker een huis
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen