Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs van Limburgse huizen groeit minder snel

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 12:00

De huizenprijzen blijven de komende jaren stijgen. Toch zal de prijsontwikkeling in Limburg achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Dat voorspelt het economisch bureau van de ING.

Huizenprijzen
Over tien jaar zijn de huizenprijzen waarschijnlijk hoger dan ooit tevoren. Maar de waarde van woningen verschilt per regio wel steeds meer. Volgens ING zal de markt zich in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en de gebieden daar omheen zich het meest positief ontwikkelen.

In Drenthe, Limburg en Zeeland zal de prijsontwikkeling waarschijnlijk achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Bevolkingsgroei
De regionale verschillen hebben vooral te maken met de bevolkingsgroei. "De huizenprijs stijgt sneller als het aantal huishoudens in een regio groeit, als de inkomens flink groeien en als nieuwbouw op hetzelfde moment achterblijft", zegt Marieke Blom, hoofdeconoom van ING.

"In vergrijzende gebieden en in regio's met een laag opleidingsniveau ontwikkelen de prijzen zich daarom minder positief."

Investering
De bank gaat ervan uit dat woningen tot 2025 gemiddeld met zo'n twee procent per jaar in waarde zullen toenemen. Dat lijkt heel wat, maar afgezet tegen een normale inflatie van bijna twee procent, levert dat weinig op.

ING raadt huizenzoekers daarom aan om vooral rekening te houden met zaken als woongenot, en hun aanschaf niet te veel als investering te bekijken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

stock huurwoning te huur huurprijzen
Huurprijzen in vrije sector licht gestegen
Lening helpt starters op woningmarkt Sittard-Geleen
Obvion uit Heerlen verhoogt hypotheekrente
Limburgse starter hoeft slechts deel van woning te kopen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen