Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijs van Limburgse huizen groeit minder snel

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 12:00

De huizenprijzen blijven de komende jaren stijgen. Toch zal de prijsontwikkeling in Limburg achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Dat voorspelt het economisch bureau van de ING.

Huizenprijzen
Over tien jaar zijn de huizenprijzen waarschijnlijk hoger dan ooit tevoren. Maar de waarde van woningen verschilt per regio wel steeds meer. Volgens ING zal de markt zich in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en de gebieden daar omheen zich het meest positief ontwikkelen.

In Drenthe, Limburg en Zeeland zal de prijsontwikkeling waarschijnlijk achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

Bevolkingsgroei
De regionale verschillen hebben vooral te maken met de bevolkingsgroei. "De huizenprijs stijgt sneller als het aantal huishoudens in een regio groeit, als de inkomens flink groeien en als nieuwbouw op hetzelfde moment achterblijft", zegt Marieke Blom, hoofdeconoom van ING.

"In vergrijzende gebieden en in regio's met een laag opleidingsniveau ontwikkelen de prijzen zich daarom minder positief."

Investering
De bank gaat ervan uit dat woningen tot 2025 gemiddeld met zo'n twee procent per jaar in waarde zullen toenemen. Dat lijkt heel wat, maar afgezet tegen een normale inflatie van bijna twee procent, levert dat weinig op.

ING raadt huizenzoekers daarom aan om vooral rekening te houden met zaken als woongenot, en hun aanschaf niet te veel als investering te bekijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

stock huurwoning te huur huurprijzen
Huurprijzen in vrije sector licht gestegen
Lening helpt starters op woningmarkt Sittard-Geleen
Obvion uit Heerlen verhoogt hypotheekrente
Limburgse starter hoeft slechts deel van woning te kopen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen