Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pride Amsterdam mogelijk doelwit terreurverdachten'

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 14:47

Het terroristisch netwerk dat eind september werd opgerold na invallen in onder andere Weert had Pride Amsterdam op het oog als mogelijk doelwit van een aanslag.

Dat meldt RTL Nieuws op grond van verschillende bronnen.

Infiltrant
Hoofdverdachte Hardi N. uit Arnhem zou dat gezegd hebben tegen een politie-infiltrant. Volgens RTL Nieuws wil het Openbaar Ministerie bevestigen noch ontkennen dat het gay-evenement een doelwit was.

'Kermis Weert geen doelwit'
Na het oprollen van het netwerk werd gespeculeerd of de verdachten een aanslag wilden plegen op de kermis in Weert. Maar burgemeester Jos Heijmans van Weert ontkende dat al snel.

Lees ook: Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'

Anti-terreuractie
In totaal werden bij een grote actie op 27 september zeven verdachten opgepakt bij invallen in Weert en Arnhem. De verdachten in de leeftijd van 21 tot 34 jaar hadden vergevorderde plannen voor een aanslag. Over het doelwit is nooit iets openbaar gemaakt. Dat was nog onderwerp van onderzoek.

Grote aanslag
Het is wel duidelijk dat de verdachten een grote aanslag wilden plegen met kalasjnikovs en bomvesten. En op een andere plaats wilden ze een autobom laten ontploffen.

IS
De groep kwam in beeld nadat de 34-jarige Hardi N. tegen de infiltrant was gaan praten. Hij en twee andere verdachten werden in 2017 nog veroordeeld omdat ze van plan waren af te reizen naar een gebied waar Islamitische Staat (IS) actief is.

Geen van de verdachten is afkomstig uit Limburg. Een aantal van hen verbleef tijdens de terreuractie eind september alleen op een vakantiepark bij Weert.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen