Overslaan en naar de inhoud gaan

Pride Amsterdam afgelast: geen Limburgse boot door grachten

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 19:50

De Limburgse boot die namens de provincie op 1 augustus mee zou varen tijdens de Canal Parade in Amsterdam blijft aan wal nu het evenement is afgeblazen.

De stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) vindt het vanwege de coronacrisis niet verantwoord en niet haalbaar om de 25ste Canal Parade door te laten gaan.

Limburg divers en inclusief
In februari werd bekend dat de Provincie Limburg op 1 augustus zou meedoen. Samen met de provincies Noord-Holland en Gelderland zou Limburg een boot delen. Met de deelname wilde de provincie kenbaar maken zich in te zetten voor meer diversiteit en inclusiviteit. Dat is een van de uitgangspunten van het collegeprogramma Vernieuwend Verbinden.

Lees ook: Limburg vaart mee tijdens Canal Parade 2020

Deelname volgende keer verzekerd
Het zou voor het eerst zijn dat er provincies meevaren tijdens de roemruchte botenparade. Vanuit het Limburgs Parlement kwam het idee om mee te doen van de Partij voor de Dieren (PvdD) en GroenLinks. Deelnemers die een plek in de 25e botenparade hebben bemachtigd, blijven verzekerd van deelname voor een volgende editie.

Anderhalvemetermaatschappij
"We lopen tegen te veel onzekerheden en beperkingen aan", zegt scheidend voorzitter Frits Huffnagel van de stichting tegen persbureau ANP. "Bovendien is een Pride organiseren in een 1,5 metermaatschappij ook niet haalbaar. Volle straat- en pleinfeesten en honderdduizenden mensen op de kade en boten langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet."

Zwaar getroffen
Volgens de stichting speelt ook mee dat bij het evenement veel organisaties betrokken zijn, die zwaar worden getroffen door de coronacrisis en mogelijk geen budget meer beschikbaar hebben voor de Pride. In overleg met de gemeente is daarom besloten de jubileumeditie van het feest voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) een jaar te verschuiven. AGP behoudt daarom de vergunning, die dit jaar zou aflopen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen