Overslaan en naar de inhoud gaan

Pride Amsterdam afgelast: geen Limburgse boot door grachten

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 19:50

De Limburgse boot die namens de provincie op 1 augustus mee zou varen tijdens de Canal Parade in Amsterdam blijft aan wal nu het evenement is afgeblazen.

De stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) vindt het vanwege de coronacrisis niet verantwoord en niet haalbaar om de 25ste Canal Parade door te laten gaan.

Limburg divers en inclusief
In februari werd bekend dat de Provincie Limburg op 1 augustus zou meedoen. Samen met de provincies Noord-Holland en Gelderland zou Limburg een boot delen. Met de deelname wilde de provincie kenbaar maken zich in te zetten voor meer diversiteit en inclusiviteit. Dat is een van de uitgangspunten van het collegeprogramma Vernieuwend Verbinden.

Lees ook: Limburg vaart mee tijdens Canal Parade 2020

Deelname volgende keer verzekerd
Het zou voor het eerst zijn dat er provincies meevaren tijdens de roemruchte botenparade. Vanuit het Limburgs Parlement kwam het idee om mee te doen van de Partij voor de Dieren (PvdD) en GroenLinks. Deelnemers die een plek in de 25e botenparade hebben bemachtigd, blijven verzekerd van deelname voor een volgende editie.

Anderhalvemetermaatschappij
"We lopen tegen te veel onzekerheden en beperkingen aan", zegt scheidend voorzitter Frits Huffnagel van de stichting tegen persbureau ANP. "Bovendien is een Pride organiseren in een 1,5 metermaatschappij ook niet haalbaar. Volle straat- en pleinfeesten en honderdduizenden mensen op de kade en boten langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet."

Zwaar getroffen
Volgens de stichting speelt ook mee dat bij het evenement veel organisaties betrokken zijn, die zwaar worden getroffen door de coronacrisis en mogelijk geen budget meer beschikbaar hebben voor de Pride. In overleg met de gemeente is daarom besloten de jubileumeditie van het feest voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) een jaar te verschuiven. AGP behoudt daarom de vergunning, die dit jaar zou aflopen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen