Overslaan en naar de inhoud gaan

Prevoo toert langs sportclubs over duurzaamheid

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 9:39

SP-gedeputeerde Daan Prevoo gaat sportverenigingen en de leden daarvan warm maken voor maatregelen die energie besparen en opwekken.

Hij doet dat via een zogeheten duurzaamheidstour langs de Limburgse sportverenigingen. Dat gebeurt in samenwerking met het Huis voor de Sport.

Besturen
Het gaat in eerste instantie om twee bijeenkomsten met besturen van verenigingen. Op 21 september in Heerlen en op 3 oktober in Venlo.
Maar het is de bedoeling om vervolgens ook de individuele leden te bereiken. Volgens de gedeputeerde liggen daar grote kansen omdat het in Limburg om 200.000 leden gaat. Hij denkt ook aan het vormen van een coƶperatie.

Energie
Het provinciaal fonds voor
duurzaamheidsleningen maakt het ook financieel aantrekkelijk om aan energiebesparing en energieopwekking te doen, zo zegt Prevoo. Concreet kan het dan gaan om zonnepanelen of led-verlichting op de velden.

Behalve op sportverenigingen wil hij zich de komende tijd ook richten op maatschappelijke organisaties die een gebouw hebben. Hij denkt bijvoorbeeld aan het Leger des Heils en de Kledingbank. De gedeputeerde hoopt dat ook gemeenten hun steentje willen bijdragen aan nieuwe duurzaamheidsinitiatieven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lening duurzaamheid ook voor oudere huurders
Linkse partijen enthousiast over besluit windmolenpark
Zes miljoen extra subsidie voor duurzaamheidsleningen
Een week lang leren over duurzaamheid
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen