Overslaan en naar de inhoud gaan

Prevoo toert langs sportclubs over duurzaamheid

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 9:39

SP-gedeputeerde Daan Prevoo gaat sportverenigingen en de leden daarvan warm maken voor maatregelen die energie besparen en opwekken.

Hij doet dat via een zogeheten duurzaamheidstour langs de Limburgse sportverenigingen. Dat gebeurt in samenwerking met het Huis voor de Sport.

Besturen
Het gaat in eerste instantie om twee bijeenkomsten met besturen van verenigingen. Op 21 september in Heerlen en op 3 oktober in Venlo.
Maar het is de bedoeling om vervolgens ook de individuele leden te bereiken. Volgens de gedeputeerde liggen daar grote kansen omdat het in Limburg om 200.000 leden gaat. Hij denkt ook aan het vormen van een coöperatie.

Energie
Het provinciaal fonds voor
duurzaamheidsleningen maakt het ook financieel aantrekkelijk om aan energiebesparing en energieopwekking te doen, zo zegt Prevoo. Concreet kan het dan gaan om zonnepanelen of led-verlichting op de velden.

Behalve op sportverenigingen wil hij zich de komende tijd ook richten op maatschappelijke organisaties die een gebouw hebben. Hij denkt bijvoorbeeld aan het Leger des Heils en de Kledingbank. De gedeputeerde hoopt dat ook gemeenten hun steentje willen bijdragen aan nieuwe duurzaamheidsinitiatieven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lening duurzaamheid ook voor oudere huurders
Linkse partijen enthousiast over besluit windmolenpark
Zes miljoen extra subsidie voor duurzaamheidsleningen
Een week lang leren over duurzaamheid
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen