Overslaan en naar de inhoud gaan

Prevoo: 'SP had nooit uit provinciebestuur moeten stappen'

Geplaatst opzondag 30 september 2018 - 16:28

Volgens oud-SP-gedeputeerde Daan Prevoo was het niet nodig om op te stappen uit het provinciebestuur.

Prevoo was in 2015 één van de architecten van het huidige provinciebestuur. Hij vindt de actie van de SP 'bijzonder triest'. "Ik vind het bijzonder jammer. Politiek gezien, is een motie van afkeuring geen reden om op te stappen", aldus de oud-gedeputeerde.

Windmolenpark
De SP stapte vrijdag op omdat
coalitiepartners PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden van oppositiepartij GroenLinks. Die ging over het optreden van SP-gedeputeerde Bob Ruers in het dossier over het omstreden grote windmolenpark in Venlo. Dat zou zwalkend zijn geweest. De SP zag in de steun van PvdA en D66 aan de motie een gebrek aan vertrouwen.

Analyse
Prevoo vindt dat de SP gewoon haar afspraken had kunnen nakomen en opdrachten had moeten uitvoeren in het belang van Limburg. "Je hebt afspraken gemaakt en dan blijf je zitten en doe je waarvoor je bent aangesteld", zo zegt hij.

Lees ook: Oud-SP-Kamerlid De Wit: 'Terecht dat je opstapt'

Halve waarheid
De SP beweert dat ze naar de burgers heeft geluisterd, maar volgens Prevoo is het niet helemaal waar dat de SP 'geen politieke spelletjes' heeft gespeeld. "Het is zo dat als je tegenstanders achter je schaart, dan krijg je wat meer aandacht, dan wanneer je voorstander bent. En wat dat betreft is het beeld niet helemaal correct. Ik denk dat het een halve waarheid is", aldus de gedeputeerde.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten