Overslaan en naar de inhoud gaan

'Prevoo is modern en kan voor vernieuwingen zorgen'

Geplaatst opzaterdag 6 februari 2021 - 17:44

Volgens voorzitter Niels Dauven van de vertrouwenscommissie krijgt Valkenburg aan de Geul met Daan Prevoo een moderne bestuurder die voor vernieuwingen kan zorgen.

"Prevoo is modern en daadkrachtig, maar heeft ook een warm persoonlijkheid. Dat is precies wat Valkenburg aan de Geul op dit moment nodig heeft", zegt Dauven.

Lees ook: Ex-deputé Prevoo voorgedragen als burgemeester Valkenburg

Nieuwe burgervader
Oud-gedeputeerde Daan Prevoo (SP) wordt dus de nieuwe burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Hij is vrijdagavond voorgedragen tijdens een extra raadsvergadering. Zijn benoeming moet wel nog officieel worden bekrachtigd. Hij volgt Jan Schrijen op die binnenkort met pensioen gaat.

Partijloos
Prevoo was jarenlang lid van de SP, maar is al enkele jaren partijloos na een ruzie binnen de partij. Dat is volgens Dauven een voordeel. "Op het moment dat een kandidaat burgemeester wordt, moet hij partijloos zijn en boven de partijen staan", aldus Dauven. Toch wordt hij niet meer als die SP'er gezien, vindt de vertrouwenscommissie. "Prevoo is al drie jaar partijloos. Ik zie hem nu als Daan Prevoo uit Munstergeleen en binnenkort uit Valkenburg. Hij heeft zich gepresenteerd als de beste kandidaat en daarom is hij het geworden."

Jongeren
Met Prevoo aan het roer wil de gemeente zorgen voor vernieuwing. "Daarnaast willen we dat jongeren toch in Valkenburg aan de Geul blijven. Dat de krimp wordt tegengegaan. Als men er nu voor zaait, kunnen we over 20 à 30 jaar oogsten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen