Overslaan en naar de inhoud gaan

Preview: Kijkje bij opnames vastelaovesvideo Aod op Nuj

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 7:53

In het kader van 'beter iets dan niets' zetten twaalf Limburgse carnavalsartiesten hun beste beentje voor in een geïmproviseerde tv-studio in Stein voor de opnames van Aod op Nuj.

Dit jaar komt Aod op Nuj door het coronavirus niet vanaf het Van Grunsvenplein in Heerlen. Een grote videoproductie is het alternatief.

Eindelijk weer zingen
"Heerlijk, eindelijk weer zingen". Marleen Rutten slaakt een zucht van verlichting. Ze is blij dat er nog iets overblijft van alle afgelaste carnavalsoptredens. De artieste uit Hunsel bijt de spits af tijdens de tv-opnames vanuit Demo Productions in Stein. Net als de elf andere artiesten neemt ze op deze avond twee nummers op.

Strak schema
De opnameleider moet zich aan een strak schema houden. In vier uurtjes moet alles er op staan. Jack Vinders heeft zich al gemeld aan de Heidekampweg in Stein. Paul & Leo, Beppie Kraft, Frits Pelt, Frans Croonenberg, Danny Pouwels, de Dörpsgekke, Vee & Dee, Fiorenza, Spik & Span en Big Benny volgen.

60 minuten
De veertiende editie van Aod op Nuj wordt een videoproductie van zo'n zestig minuten. Het is de tweede alternatieve oplossing voor het vastelaovesfestival dit jaar. Eerder bedacht de organisatie Aod op Nuj ON TOUR, maar ook dat sneuvelde door het aangescherpte coronabeleid. "We zijn in ieder geval trots dat dit wel door kan gaan", vertelt bestuurslid Frans van Neer.

Lees ook: Geen Aod òp Nuj-concerten, wel videopresentatie

Speciale boodschap
Volgende week 'telt Heerlen af' naar de 11devande11de. Dertien jaar op rij doen ze dat al, één dag eerder, op een ludieke manier met een muziekfestival op de '10de van de 11de'.

De tv-registratie met muziek en een 'speciale boodschap aan de fans' wordt 10 november gestreamd om 20:11 uur. Voor de veertiende editie van Aod op Nuj trekt er ook een wagen met mobiel videoscherm langs enkele basisscholen en zorginstellingen om de show te laten zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen