Overslaan en naar de inhoud gaan

Preview: Kijkje bij opnames vastelaovesvideo Aod op Nuj

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 7:53

In het kader van 'beter iets dan niets' zetten twaalf Limburgse carnavalsartiesten hun beste beentje voor in een geïmproviseerde tv-studio in Stein voor de opnames van Aod op Nuj.

Dit jaar komt Aod op Nuj door het coronavirus niet vanaf het Van Grunsvenplein in Heerlen. Een grote videoproductie is het alternatief.

Eindelijk weer zingen
"Heerlijk, eindelijk weer zingen". Marleen Rutten slaakt een zucht van verlichting. Ze is blij dat er nog iets overblijft van alle afgelaste carnavalsoptredens. De artieste uit Hunsel bijt de spits af tijdens de tv-opnames vanuit Demo Productions in Stein. Net als de elf andere artiesten neemt ze op deze avond twee nummers op.

Strak schema
De opnameleider moet zich aan een strak schema houden. In vier uurtjes moet alles er op staan. Jack Vinders heeft zich al gemeld aan de Heidekampweg in Stein. Paul & Leo, Beppie Kraft, Frits Pelt, Frans Croonenberg, Danny Pouwels, de Dörpsgekke, Vee & Dee, Fiorenza, Spik & Span en Big Benny volgen.

60 minuten
De veertiende editie van Aod op Nuj wordt een videoproductie van zo'n zestig minuten. Het is de tweede alternatieve oplossing voor het vastelaovesfestival dit jaar. Eerder bedacht de organisatie Aod op Nuj ON TOUR, maar ook dat sneuvelde door het aangescherpte coronabeleid. "We zijn in ieder geval trots dat dit wel door kan gaan", vertelt bestuurslid Frans van Neer.

Lees ook: Geen Aod òp Nuj-concerten, wel videopresentatie

Speciale boodschap
Volgende week 'telt Heerlen af' naar de 11devande11de. Dertien jaar op rij doen ze dat al, één dag eerder, op een ludieke manier met een muziekfestival op de '10de van de 11de'.

De tv-registratie met muziek en een 'speciale boodschap aan de fans' wordt 10 november gestreamd om 20:11 uur. Voor de veertiende editie van Aod op Nuj trekt er ook een wagen met mobiel videoscherm langs enkele basisscholen en zorginstellingen om de show te laten zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen