Overslaan en naar de inhoud gaan

Preventieteam actief in Heerlense wijk Nieuw-Lotbroek

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 8:05

In de Heerlense wijk Nieuw-Lotbroek is vanaf begin juni een buurtpreventieteam actief met als doel de veiligheid en de leefbaarheid te bevorderen.

Die ploeg gaat functioneren als de oren en ogen van de wijk.

Buurtsignaal
Het buurtpreventieteam is een direct resultaat van het project Buurtsignaal dat een jaar lang in Nieuw-Lotbroek werd uitgevoerd.

Van november 2012 tot november 2013 peilden twaalf wijkbewoners bij buurtgenoten waar ze zich aan stoorden en wat volgens hen zou moeten verbeteren. Het resulteerde in 59 meldingen, waarbij zaken als hardrijden, woninginbraken, hondenpoep en illegale vuilstort het hoogst scoorden.

Initiatief
Mia van der Lande is een van de bewoners die destijds bij Buurtsignaal betrokken waren. "We vonden dat dit initiatief een vervolg moest krijgen. We zijn begonnen met z’n drieën, maar inmiddels zijn er zo’n vijftien mensen die deel willen uitmaken van ons buurtpreventieteam."

Prima plan
Ze werden aangemoedigd door de gemeente. Een van de laatste officiële daden van Paul Depla als burgemeester van Heerlen was een bezoek aan Nieuw-Lotbroek om het initiatief toe te juichen. Ook de politie is tevreden en spreekt van een prima vorm van burgerparticipatie.

Aanspreekpunt
Het is de bedoeling dat het preventieteam over een maand een keer per week door de wijk gaat en daarbij als aanspreekpunt voor de buurt fungeert. De leden zijn herkenbaar aan een speciaal hesje met het logo van de wijk.

Maatregelen
Aan de hand van de bevindingen van het team zal bekeken worden of er daadwerkelijk maatregelen in de wijk genomen worden om de veiligheid te bevorderen en de leefbaarheid te verbeteren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veiligheid Heerlen scoort beter in politiescan
vuurwapen
CDA wil snel plan veiligheid Zuid-Limburgse steden
Henneppanden Heerlen vanaf nu meteen 3 maanden dicht
Meer blauw op straat in Heerlen
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen