Overslaan en naar de inhoud gaan

Preventief fouilleren in Venlo na dodelijke schietpartij

Geplaatst opzondag 5 november 2017 - 19:22

De politie kan voortaan mensen in een groot deel van de gemeente Venlo preventief fouilleren op verboden wapenbezit, ook zonder concrete verdenking. Op die manier wil de gemeente nieuw geweld voorkomen.

Het gaat om de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen. Die zijn door burgemeester Antoin Scholten aangewezen als zogenaamde veiligheidsrisicogebieden. De zondag afgekondigde maatregel geldt voor één maand en houdt verband met het doodschieten van de 22-jarige Ömer Köksal, afgelopen woensdag in Blerick.

'Rustiger geworden'
"Na het geweld tegen de politie woensdag en journalisten donderdag, is het rustiger geworden", zegt Scholten. "De dagen daarna zijn er toch weer geweldsincidenten geweest die te relateren zijn aan het schietincident in Blerick. Ik wil er geen enkel misverstand over laten bestaan wie de baas is op straat in onze gemeente."

Incidenten
Een woordvoerster van de politie wees zondag in een toelichting op een autobrand in Blerick in de nacht van zaterdag op zondag, en een mishandeling in Venlo zaterdag. Beide incidenten staan mogelijk in verband met de dood van Köksal.

Lees hier alles over de dodelijke schietpartij in Blerick.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen