Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Preuvenetour stopt na crisis met sponsors

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 7:04

Er komt geen 20ste editie van de Preuvenetour, de wielertocht door Zuid-Limburg voor het goede doel. De organisatie gooit het bijltje erbij neer na onenigheid met sponsors.

Voorzitter Hans Hoffman van de stichting Preuvenetour: "In al die jaren hebben we zo’n drie ton bij elkaar gekregen voor uiteenlopende goede doelen. Maar we hebben de sponsors nu laten weten dat er geen vervolg meer komt. Wij stoppen ermee."

Stichting
De stichting bestaat uit Hoffman en Ernest Lebouille, die met z’n tweeën het bestuur vormen. Lebouille wil niet reageren en verwijst door naar Hoffman. Maar die laat niet het achterste van zijn tong zien. "We hebben vorige week een bijeenkomst gehad met 22 sponsors. We hadden de organisatie voor de twintigste editie al op de rails staan, maar kregen onvoldoende vertrouwen", is alles wat Hoffman kwijt wil.

Fricties
Eerder dit jaar waren er ook al fricties, zo bevestigen ingewijden. Die leidden tot het opstappen van beschermvrouwe Judith Oostwegel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe wielertocht voor het goede doel rond Preuvenemint
Eerste editie Chasse Patate: 26.500 euro voor goede doelen
Provincie wil investeren in wielrennen en paardensport
Limburg betaalde 8 miljoen voor WK Wielrennen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen