Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Preuvenetour stopt na crisis met sponsors

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 7:04

Er komt geen 20ste editie van de Preuvenetour, de wielertocht door Zuid-Limburg voor het goede doel. De organisatie gooit het bijltje erbij neer na onenigheid met sponsors.

Voorzitter Hans Hoffman van de stichting Preuvenetour: "In al die jaren hebben we zo’n drie ton bij elkaar gekregen voor uiteenlopende goede doelen. Maar we hebben de sponsors nu laten weten dat er geen vervolg meer komt. Wij stoppen ermee."

Stichting
De stichting bestaat uit Hoffman en Ernest Lebouille, die met z’n tweeën het bestuur vormen. Lebouille wil niet reageren en verwijst door naar Hoffman. Maar die laat niet het achterste van zijn tong zien. "We hebben vorige week een bijeenkomst gehad met 22 sponsors. We hadden de organisatie voor de twintigste editie al op de rails staan, maar kregen onvoldoende vertrouwen", is alles wat Hoffman kwijt wil.

Fricties
Eerder dit jaar waren er ook al fricties, zo bevestigen ingewijden. Die leidden tot het opstappen van beschermvrouwe Judith Oostwegel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe wielertocht voor het goede doel rond Preuvenemint
Eerste editie Chasse Patate: 26.500 euro voor goede doelen
Provincie wil investeren in wielrennen en paardensport
Limburg betaalde 8 miljoen voor WK Wielrennen
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen