Overslaan en naar de inhoud gaan

Prettiger uitzicht voor patiënten op Venlose operatiekamer

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 14:49

Patiënten die een operatie ondergaan in het Venlose Ziekenhuis VieCuri kunnen genieten van een fraai uitzicht.

Het ziekenhuis heeft nieuwe plafondplaten geplaatst in de operatiekamer (OK).

Half uur wachten
Niet langer kijken patiënten nu uit op een groot wit vlak. In plaats daarvan hangen er taferelen van een aquarium, een tropisch strand en een zonsondergang. "Patiënten liggen hier soms wel een half uur te wachten op een operatie. Dan is het fijn als je een beetje afleiding hebt", zegt initiatiefnemer Kim Houben. Ze werkt als anesthesie-assistent op de OK in Venlo.

Video: L1

Tandarts
Veel tandartspraktijken werken al langer met kunst of andere afbeeldingen boven de behandelstoel. Dat vormde volgens Houben dan ook de inspiratie voor de afbeeldingen bij VieCuri. Ook de vriendenstichting van het ziekenhuis zag de bedrukte plafondplaten wel zitten. Die stelde het geld beschikbaar om het idee te realiseren.

Visjes tellen
De reacties zijn volgens Houben erg goed. "Het is echt heel leuk. Kinderen zien het vooral zitten. Ze reageren op de visjes en gaan ze ook meteen tellen. Maar ook volwassenen zeggen dat ze het een verbetering vinden."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen