Overslaan en naar de inhoud gaan

'Prettig wonen-keurmerk' voor studentenhuizen Maastricht

Geplaatst opwoensdag 19 april 2017 - 13:03

Studentenhuizen in Maastricht beginnen met het 'prettig wonen-keurmerk'. De 11000 studentenkamers in Maastricht krijgen een keurmerk onder meer om de brandveiligheid te verbeteren.

Bovendien moet het keurmerk de leefbaarheid en de kwaliteit van de panden waarborgen.

Betrokkenen
Maastricht wordt de eerste studentenstad met een dergelijk keurmerk.
Het keurmerk is onder andere ontwikkeld door Vereniging Verhuurders Woonruimtes Maastricht en de Gemeente Maastricht. Ook de universiteit, hogeschool, brandweer, studenten en buurten zijn betrokken.

Brandveiligheid
In mei worden de eerste 40 woningen gecontroleerd om het systeem te testen. Vanaf oktober kunnen de eerste verhuurders zich inschrijven.
Deze panden worden gekeurd op brandveiligheid, inbraakveiligheid, regelgeving van de buurt, regelgeving van huur/verhuur, controle en beheer. Elk jaar wordt er gecontroleerd op deze punten om zo de kwaliteit van de woningen voortdurend in de gaten te houden.

Voorzitter Huib van Gastel van de VVWM legt op L1 radio uit dat het keurmiddel geen wondermiddel is tegen overlast. Wel garandeert het keurmerk dat omwonenden de eigenaar kunnen aanspreken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Prettig wonen-label voor eerste studentenhuis Maastricht
Rob Geus-kenmerk voor Roermond en Maastricht
‘Kwaliteitskeurmerk voor studentenpand’
Twee inbrekers opgepakt in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen