Overslaan en naar de inhoud gaan

Pretpark Toverland boekt winst ondanks miljoenenschuld

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 9:36

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft vorig jaar een nettowinst van bijna 730.000 euro geboekt. Daar tegenover staat wel een schuld van 46,8 miljoen euro.

"De cijfers zijn volledig ingecalculeerd", zegt pretparkdirecteur Jean Gelissen jr. aan Looopings.

Investering
Volgens Gelissen komt de schuld door de investeringen die nodig waren voor twee nieuwe themagebieden bij het pretpark. Toverland heeft hier leningen voor afgesloten. "Er is een logische verklaring voor de cijfers over 2018. Ze passen bij de grote, kwalitatieve en kapitaalintensieve investeringen die wij doen. Op de lange termijn betaalt de investering zich uit", zegt hij tegen de pretparkwebsite.

Lees ook: Toverland tovert bezoekersrecord in 2018

Groei
Vorig jaar steeg het aantal bezoekers van 682.000 naar 812.000. Dat zijn er minder dan verwacht. Het attractiepark in Sevenum mikte op één miljoen bezoekers. Desondanks is Toverland content met de groei. Volgens Looopings gaven bezoekers ongeveer 2 euro meer uit. De entreeprijs ging met 4 euro omhoog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen