Overslaan en naar de inhoud gaan

Preparateursbedrijf wint prijs met Bommel van de Meilandjes

Geplaatst opdonderdag 4 november 2021 - 6:00

Wesley Kevenaar van het preparateursbedrijf Bouten uit Venlo is Europees kampioen prepareren geworden. Met de opgezette hond Bommel, de bekende bulldog van de Meilandjes, sleepte hij de titel in de wacht.

Het winnen van het kampioenschap kwam als een verrassing voor Kevenaar. Nooit eerder viel een opgezette hond in de prijzen bij deze wedstrijd. Meestal zijn de hoofdprijzen voor preparateurs van vissen en vogels.

Top-3
Het meedoen aan een kampioenschap is niet nieuw voor het preparateursbedrijf. Jaarlijks eindigt het bedrijf met hun dieren in de top-3.

Beroemde hond
De hond uit de bekende serie Chateau Meiland heeft in het programma zijn laatste adem uitgeblazen. Omdat de familieleden geen afstand van de viervoeter wilden doen, brachten ze bulldog Bommel naar Wesley. Hij heeft het beest uiteindelijk opgezet.

Lees ook: Hond Bommel in vriezer bij Venlose preparateur

'Op tafel'
Wesley heeft de hond persoonlijk naar de familie Meiland teruggebracht. "Het zijn hele aardige mensen en de hond heeft een mooi plekje op tafel gekregen."

Donderdagavond is het terugbrengen van hond Bommel te zien is het SBS6-programma Chateau Meiland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen