Overslaan en naar de inhoud gaan

Première Passiespelen Tegelen opnieuw uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2021 - 11:30

De Passiespelen in Tegelen zijn opnieuw uitgesteld. Een nieuwe datum voor de reeks voorstellingen over de laatste dagen van Jezus Christus is nog niet vastgelegd.

Dat laat de organisatie van het evenement vrijdagochtend weten. Die noemt het niet realistisch om te verwachten dat op 18 april een coronaveilige voorstellingsreeks op anderhalve meter kan beginnen.

Coronavirus
Het religieuze schouwspel dat om de vijf jaar in openluchttheater De Doolhof in Tegelen wordt uitgevoerd, zou eigenlijk plaatsvinden in het voorjaar van 2020. De serie voorstellingen is destijds uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Lees ook: Jezus te water en nieuwe premièredatum Passiespelen bekend

Coronaveilige voorstellingsreeks
Doel was daarna om in het voorjaar van 2021, vanaf 18 april, een coronaveilige voorstellingsreeks op de planken te brengen, maar ook dat zien de organisatoren niet meer gebeuren. Momenteel kan er bijvoorbeeld niet gerepeteerd worden, terwijl een repetitieperiode van tien weken toch minimaal nodig is.

Lees ook: Passiespelen in 2021 gaan zeker door, coronaproof

Bizarre periode
"Wij willen de uitdaging aan gaan en nog dit jaar spelen", zegt voorzitter Jos Teeuwen van de stichting Passiespelen Tegelen. "Het is onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke bizarre periode te vertellen." Volgens Teeuwen is het ook de enige mogelijkheid tot behoud van de Passiespelen, ook voor de toekomst.

De stichting is in overleg met provincie Limburg, gemeente Venlo, de veiligheidsregio en met alle partners om zodra mogelijk een nieuwe datum te kunnen vaststellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen