Overslaan en naar de inhoud gaan

Premier Rutte: Amstel Gold Race kan 'superspreader' worden

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 15:03

Premier Mark Rutte zet nadrukkelijk zijn vraagtekens bij het doorgaan van de Amstel Gold Race op 10 oktober. "Dat is nu echt nog niet te zeggen", zei hij vrijdagmiddag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

"Het aanmoedigen van wielrenners kan een superspreader worden", doelt Rutte op de mogelijke verspreiding van het coronavirus binnen de mensenmessa die doorgaans langs de Zuid-Limburgse wegen te vinden is bij de enige Nederlandse wielerklassieker.

Niet heel vrolijk
Rutte reageerde daarmee op de vraag of grote sportevenementen - in aangepaste vorm - door kunnen gaan. "Ik heb geen idee, het enige dat ik zeker weet is de versoepeling van aanstaande maandag", zei Rutte. "Maar de grote groep van vergunningsplichtige evenementen, daar ben ik nu niet heel vrolijk over. Het aanmoedigen van wielrenners, dat kan een superspreader worden, als je niet oppast. Ik hoop dat de komende weken meer achterhaald wordt over hoe het virus zich verspreidt."

Lees ook: Horeca mag weer open vanaf juni, kappers maandag al

De minister-president zegt geen valse hoop te willen geven. "Het is echt nog een groot vraagteken", aldus Rutte.

Vaccin
Donderdag gaf minister Hugo de Jonge al aan dat evenementen met een landelijke uitstraling eigenlijk pas weer door kunnen gaan als er een vaccin voor het coronavirus is. De Jonge hoopt dat dat 'snel' is, maar houdt er rekening mee dat dat nog een jaar, of zelfs langer, kan duren.

Lees ook: Amstel Gold Race optimistisch: 'We zijn flexibel'

Glas half vol
Koersdirecteur Leo van Vliet liet aan L1 weten dat de Amstel Gold Race kan anticiperen op de coronamaatregelen. "We zullen kijken wat we organisatorisch moeten doen, maar voor mij is het glas half vol", zegt van Vliet. "Op dit moment is alles geregeld. We zijn een kleine organisatie, héél flexibel én we kunnen grote dingen bereiken. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien", aldus de optimistische Van Vliet, die nog maar eens benadrukt dat een vaccin van cruciaal belang is.

Bekijk hier het antwoord van Rutte, vanaf 31:26

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen