Overslaan en naar de inhoud gaan

Premier Rutte: Amstel Gold Race kan 'superspreader' worden

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 15:03

Premier Mark Rutte zet nadrukkelijk zijn vraagtekens bij het doorgaan van de Amstel Gold Race op 10 oktober. "Dat is nu echt nog niet te zeggen", zei hij vrijdagmiddag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

"Het aanmoedigen van wielrenners kan een superspreader worden", doelt Rutte op de mogelijke verspreiding van het coronavirus binnen de mensenmessa die doorgaans langs de Zuid-Limburgse wegen te vinden is bij de enige Nederlandse wielerklassieker.

Niet heel vrolijk
Rutte reageerde daarmee op de vraag of grote sportevenementen - in aangepaste vorm - door kunnen gaan. "Ik heb geen idee, het enige dat ik zeker weet is de versoepeling van aanstaande maandag", zei Rutte. "Maar de grote groep van vergunningsplichtige evenementen, daar ben ik nu niet heel vrolijk over. Het aanmoedigen van wielrenners, dat kan een superspreader worden, als je niet oppast. Ik hoop dat de komende weken meer achterhaald wordt over hoe het virus zich verspreidt."

Lees ook: Horeca mag weer open vanaf juni, kappers maandag al

De minister-president zegt geen valse hoop te willen geven. "Het is echt nog een groot vraagteken", aldus Rutte.

Vaccin
Donderdag gaf minister Hugo de Jonge al aan dat evenementen met een landelijke uitstraling eigenlijk pas weer door kunnen gaan als er een vaccin voor het coronavirus is. De Jonge hoopt dat dat 'snel' is, maar houdt er rekening mee dat dat nog een jaar, of zelfs langer, kan duren.

Lees ook: Amstel Gold Race optimistisch: 'We zijn flexibel'

Glas half vol
Koersdirecteur Leo van Vliet liet aan L1 weten dat de Amstel Gold Race kan anticiperen op de coronamaatregelen. "We zullen kijken wat we organisatorisch moeten doen, maar voor mij is het glas half vol", zegt van Vliet. "Op dit moment is alles geregeld. We zijn een kleine organisatie, héél flexibel én we kunnen grote dingen bereiken. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien", aldus de optimistische Van Vliet, die nog maar eens benadrukt dat een vaccin van cruciaal belang is.

Bekijk hier het antwoord van Rutte, vanaf 31:26

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen