Overslaan en naar de inhoud gaan

Premier neemt digitaal deel aan les Universiteit Maastricht

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 15:01

Premier Mark Rutte nam woensdagochtend deel aan een online college met studenten van de Universiteit Maastricht.

Studenten vertelden hem over hun ervaringen met online onderwijs tijdens de coronacrisis.

Prettig en ontspannen gesprek
Vrijdag werden professor Mark Levels van de Universiteit Maastricht en elf studenten van de faculteit University College Maastricht benaderd om met de minister-president in gesprek te gaan. "Het was heel erg leuk", vond Levels. "Het was een prettig en ontspannen gesprek. Hij was heel erg geïnteresseerd. Hij vroeg de studenten hoe het met ze gaat en hoe ze het online onderwijs ervaren."

Online onderwijs
Door de coronacrisis is de manier van lesgeven erg veranderd. Nu gaat alles online en dat vergt aanpassing, zo licht de professor toe. "De universiteit heeft heel snel de middelen en informatie beschikbaar gemaakt om dit te faciliteren. We zitten in hetzelfde schuitje en hebben het gevoel dat we het samen doen", aldus Levels.

Video: VSNU

Internationaal
Rutte schoof virtueel aan bij een internationaal gezelschap. Zo waren er naast Nederlanders ook studenten uit Mexico, Israël, Zweden, België en Duitsland. Volgens student Stijn Willemse hing er een 'relaxte sfeer'. Nerveus was hij niet voor het gesprek, maar 'ik voelde wel spanning vlak voordat het begon'. Met zijn medestudenten vertelde hij de premier dat het onderwijs op afstand 'redelijk goed bevalt', maar dat les met anderen krijgen in de klas de voorkeur heeft. "Er is tijdens de online lessen meer afstand, maar ook meer solidariteit", zegt Willemse. "De universiteit heeft het goed aangepakt en ook veel vrijheid aan de professoren gegeven bij het invullen van de lessen."

Samenwerking universiteiten
De digitale deelname van de minister-president was een onderdeel van een bezoek aan de Vereniging van Universiteiten. Daarbinnen werken de 14 Nederlandse universiteiten samen. Ook belde Rutte in bij een college van de Rijksuniversiteit Groningen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen