Overslaan en naar de inhoud gaan

Premier neemt digitaal deel aan les Universiteit Maastricht

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 15:01

Premier Mark Rutte nam woensdagochtend deel aan een online college met studenten van de Universiteit Maastricht.

Studenten vertelden hem over hun ervaringen met online onderwijs tijdens de coronacrisis.

Prettig en ontspannen gesprek
Vrijdag werden professor Mark Levels van de Universiteit Maastricht en elf studenten van de faculteit University College Maastricht benaderd om met de minister-president in gesprek te gaan. "Het was heel erg leuk", vond Levels. "Het was een prettig en ontspannen gesprek. Hij was heel erg geïnteresseerd. Hij vroeg de studenten hoe het met ze gaat en hoe ze het online onderwijs ervaren."

Online onderwijs
Door de coronacrisis is de manier van lesgeven erg veranderd. Nu gaat alles online en dat vergt aanpassing, zo licht de professor toe. "De universiteit heeft heel snel de middelen en informatie beschikbaar gemaakt om dit te faciliteren. We zitten in hetzelfde schuitje en hebben het gevoel dat we het samen doen", aldus Levels.

Video: VSNU

Internationaal
Rutte schoof virtueel aan bij een internationaal gezelschap. Zo waren er naast Nederlanders ook studenten uit Mexico, Israël, Zweden, België en Duitsland. Volgens student Stijn Willemse hing er een 'relaxte sfeer'. Nerveus was hij niet voor het gesprek, maar 'ik voelde wel spanning vlak voordat het begon'. Met zijn medestudenten vertelde hij de premier dat het onderwijs op afstand 'redelijk goed bevalt', maar dat les met anderen krijgen in de klas de voorkeur heeft. "Er is tijdens de online lessen meer afstand, maar ook meer solidariteit", zegt Willemse. "De universiteit heeft het goed aangepakt en ook veel vrijheid aan de professoren gegeven bij het invullen van de lessen."

Samenwerking universiteiten
De digitale deelname van de minister-president was een onderdeel van een bezoek aan de Vereniging van Universiteiten. Daarbinnen werken de 14 Nederlandse universiteiten samen. Ook belde Rutte in bij een college van de Rijksuniversiteit Groningen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen