Overslaan en naar de inhoud gaan

Premier neemt digitaal deel aan les Universiteit Maastricht

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 15:01

Premier Mark Rutte nam woensdagochtend deel aan een online college met studenten van de Universiteit Maastricht.

Studenten vertelden hem over hun ervaringen met online onderwijs tijdens de coronacrisis.

Prettig en ontspannen gesprek
Vrijdag werden professor Mark Levels van de Universiteit Maastricht en elf studenten van de faculteit University College Maastricht benaderd om met de minister-president in gesprek te gaan. "Het was heel erg leuk", vond Levels. "Het was een prettig en ontspannen gesprek. Hij was heel erg geïnteresseerd. Hij vroeg de studenten hoe het met ze gaat en hoe ze het online onderwijs ervaren."

Online onderwijs
Door de coronacrisis is de manier van lesgeven erg veranderd. Nu gaat alles online en dat vergt aanpassing, zo licht de professor toe. "De universiteit heeft heel snel de middelen en informatie beschikbaar gemaakt om dit te faciliteren. We zitten in hetzelfde schuitje en hebben het gevoel dat we het samen doen", aldus Levels.

Video: VSNU

Internationaal
Rutte schoof virtueel aan bij een internationaal gezelschap. Zo waren er naast Nederlanders ook studenten uit Mexico, Israël, Zweden, België en Duitsland. Volgens student Stijn Willemse hing er een 'relaxte sfeer'. Nerveus was hij niet voor het gesprek, maar 'ik voelde wel spanning vlak voordat het begon'. Met zijn medestudenten vertelde hij de premier dat het onderwijs op afstand 'redelijk goed bevalt', maar dat les met anderen krijgen in de klas de voorkeur heeft. "Er is tijdens de online lessen meer afstand, maar ook meer solidariteit", zegt Willemse. "De universiteit heeft het goed aangepakt en ook veel vrijheid aan de professoren gegeven bij het invullen van de lessen."

Samenwerking universiteiten
De digitale deelname van de minister-president was een onderdeel van een bezoek aan de Vereniging van Universiteiten. Daarbinnen werken de 14 Nederlandse universiteiten samen. Ook belde Rutte in bij een college van de Rijksuniversiteit Groningen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen