Overslaan en naar de inhoud gaan

Premie autoverzekering flink gestegen in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 14:23

Maastricht is de stad waar de premie voor een autoverzekering in 2017 het meest gestegen is.

Consumenten betalen in de Limburgse hoofdstad tot wel 9,06 euro per maand meer. Jaarlijks betalen ze dus zo'n 108 euro extra voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl.

Forse stijging
Maastricht staat hiermee op plek vier van duurste provinciehoofdsteden in Nederland, net onder Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Ter vergelijking: in Maastricht betaal je 30,98 euro voor een specifieke verzekering. In Assen - de goedkoopste provinciehoofdstad - betaal je voor exact dezelfde verzekering slechts 23,68 euro.

Autodiefstallen
De forse stijging is het gevolg van de toename in autodiefstallen en schadeclaims. Landelijk daalde het aantal autodiefstallen in 2016, maar in Maastricht nam dit aantal juist toe. Bovendien worden er op iedere 1.000 inwoners 35 schadeclaims ingediend. Hoe hoger deze aantallen, hoe hoger de premie. De verzekeraars proberen proberen daarmee hun eigen kosten te dekken.

Graphic: autoverzekering.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kosten autoverzekering in Maastricht rijzen de pan uit
Ongeluk Echt Patersweg
Limburgers betalen de hoogste autopremies
Confrontatie met eigen rijgedrag
Automobilist in Maastricht rijdt door na ongeluk
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen