Overslaan en naar de inhoud gaan

Premie autoverzekering flink gestegen in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 14:23

Maastricht is de stad waar de premie voor een autoverzekering in 2017 het meest gestegen is.

Consumenten betalen in de Limburgse hoofdstad tot wel 9,06 euro per maand meer. Jaarlijks betalen ze dus zo'n 108 euro extra voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl.

Forse stijging
Maastricht staat hiermee op plek vier van duurste provinciehoofdsteden in Nederland, net onder Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Ter vergelijking: in Maastricht betaal je 30,98 euro voor een specifieke verzekering. In Assen - de goedkoopste provinciehoofdstad - betaal je voor exact dezelfde verzekering slechts 23,68 euro.

Autodiefstallen
De forse stijging is het gevolg van de toename in autodiefstallen en schadeclaims. Landelijk daalde het aantal autodiefstallen in 2016, maar in Maastricht nam dit aantal juist toe. Bovendien worden er op iedere 1.000 inwoners 35 schadeclaims ingediend. Hoe hoger deze aantallen, hoe hoger de premie. De verzekeraars proberen proberen daarmee hun eigen kosten te dekken.

Graphic: autoverzekering.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kosten autoverzekering in Maastricht rijzen de pan uit
Ongeluk Echt Patersweg
Limburgers betalen de hoogste autopremies
Confrontatie met eigen rijgedrag
Automobilist in Maastricht rijdt door na ongeluk
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen