Overslaan en naar de inhoud gaan

Predicaat 'superschool' voor Citaverde College

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 18:50

De gemengde leerweg van het Citaverde College is door Weekblad Elsevier uitgeroepen tot 'superschool'.

Jaarlijks geeft Elsevier scholen per afdeling (vmbo, havo, vwo) een predicaat op basis van de prestaties van leerlingen en daarmee van hun leraren.

Hoogste score
De beoordelingen kunnen variëren van onvoldoende tot voldoende, goed of superschool. Er wordt onder meer gekeken naar het aantal zittenblijvers en de examencijfers. Het Citaverde College, met vestigingen in Heerlen, Horst, Nederweert en Roermond, scoorde het hoogst in Limburg.

Goed
Ook College Den Hulster in Venlo, het Elzendaalcollege in Gennep en het Dendron College in Horst hebben afdelingen die tot de beste van de provincie behoren. Zowel de havo en het vwo in Venlo, vmbo kader in Gennep en vmbo basis in Horst kregen het predicaat 'goed'.

Kwalificeren
Het weekblad benoemde dit jaar landelijk 39 van de 2.453 afdelingen tot superschool. Op dit soort afdelingen lukt het leraren om leerlingen 'uitstekend te kwalificeren met weinig tussentijdse vertraging'.

De gegevens die Elsevier gebruikt, zijn afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs, de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen