Overslaan en naar de inhoud gaan

Predicaat 'superschool' voor Citaverde College

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 18:50

De gemengde leerweg van het Citaverde College is door Weekblad Elsevier uitgeroepen tot 'superschool'.

Jaarlijks geeft Elsevier scholen per afdeling (vmbo, havo, vwo) een predicaat op basis van de prestaties van leerlingen en daarmee van hun leraren.

Hoogste score
De beoordelingen kunnen variëren van onvoldoende tot voldoende, goed of superschool. Er wordt onder meer gekeken naar het aantal zittenblijvers en de examencijfers. Het Citaverde College, met vestigingen in Heerlen, Horst, Nederweert en Roermond, scoorde het hoogst in Limburg.

Goed
Ook College Den Hulster in Venlo, het Elzendaalcollege in Gennep en het Dendron College in Horst hebben afdelingen die tot de beste van de provincie behoren. Zowel de havo en het vwo in Venlo, vmbo kader in Gennep en vmbo basis in Horst kregen het predicaat 'goed'.

Kwalificeren
Het weekblad benoemde dit jaar landelijk 39 van de 2.453 afdelingen tot superschool. Op dit soort afdelingen lukt het leraren om leerlingen 'uitstekend te kwalificeren met weinig tussentijdse vertraging'.

De gegevens die Elsevier gebruikt, zijn afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs, de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen