Overslaan en naar de inhoud gaan

Predicaat 'superschool' voor Citaverde College

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 18:50

De gemengde leerweg van het Citaverde College is door Weekblad Elsevier uitgeroepen tot 'superschool'.

Jaarlijks geeft Elsevier scholen per afdeling (vmbo, havo, vwo) een predicaat op basis van de prestaties van leerlingen en daarmee van hun leraren.

Hoogste score
De beoordelingen kunnen variëren van onvoldoende tot voldoende, goed of superschool. Er wordt onder meer gekeken naar het aantal zittenblijvers en de examencijfers. Het Citaverde College, met vestigingen in Heerlen, Horst, Nederweert en Roermond, scoorde het hoogst in Limburg.

Goed
Ook College Den Hulster in Venlo, het Elzendaalcollege in Gennep en het Dendron College in Horst hebben afdelingen die tot de beste van de provincie behoren. Zowel de havo en het vwo in Venlo, vmbo kader in Gennep en vmbo basis in Horst kregen het predicaat 'goed'.

Kwalificeren
Het weekblad benoemde dit jaar landelijk 39 van de 2.453 afdelingen tot superschool. Op dit soort afdelingen lukt het leraren om leerlingen 'uitstekend te kwalificeren met weinig tussentijdse vertraging'.

De gegevens die Elsevier gebruikt, zijn afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs, de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen