Overslaan en naar de inhoud gaan

Praxis Venlo sluit eind dit jaar de deuren

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 9:51

De Praxis in Venlo sluit uiterlijk eind dit jaar de deuren. De vestiging levert niet langer voldoende resultaat op.

Dat heeft het hoofdkantoor van Praxis besloten, schrijft de bouwmarkt op Facebook.

Oudste bouwmarkt
De vestiging in het Trefcenter Venlo opende in 1978 voor het eerst de deuren en was toen de allereerste Praxis van Nederland. Inmiddels kan de megastore niet meer 'het resultaat leveren om voor lange termijn bestaansrecht te hebben'.

Concurrentie
In juli 2018 kreeg de Praxis met Bauhaus een enorme concurrent op steenworp afstand. De sluiting van de bouwmarkt is hier naar alle waarschijnlijk het gevolg van. De Praxis heeft jaren geleden samen met anderen partijen hard gevochten om de komst van de Duitse bouwmarkt met tuincentrum tegen te houden. Ze waren bang dat de komst van de Bauhaus zou leiden tot sluiting van andere bouwmarkten en speciaalzaken in Venlo.

De rechtbank gaf echter toestemming voor de bouw van de gigantische bouwmarkt aan de Laurens Janszoon Costerstraat.

Leegstand
De Praxis meldt op Facebook zelf dat de winkel in Venlo 'uiterlijk eind december 2020' de deuren definitief zal sluiten. Wat er vervolgens in het pand zal komen, is nog niet bekend. Paul Berden van de winkeliersvereniging Trefcenter werd woensdag verrast door het vertrek van de bouwmarkt. "We wisten dat er misschien sprake was dat Praxis een kleiner onderkomen zou willen, maar dit komt als een verrassing", zegt Berden tegen Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen