Overslaan en naar de inhoud gaan

Praxis Venlo sluit eind dit jaar de deuren

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 9:51

De Praxis in Venlo sluit uiterlijk eind dit jaar de deuren. De vestiging levert niet langer voldoende resultaat op.

Dat heeft het hoofdkantoor van Praxis besloten, schrijft de bouwmarkt op Facebook.

Oudste bouwmarkt
De vestiging in het Trefcenter Venlo opende in 1978 voor het eerst de deuren en was toen de allereerste Praxis van Nederland. Inmiddels kan de megastore niet meer 'het resultaat leveren om voor lange termijn bestaansrecht te hebben'.

Concurrentie
In juli 2018 kreeg de Praxis met Bauhaus een enorme concurrent op steenworp afstand. De sluiting van de bouwmarkt is hier naar alle waarschijnlijk het gevolg van. De Praxis heeft jaren geleden samen met anderen partijen hard gevochten om de komst van de Duitse bouwmarkt met tuincentrum tegen te houden. Ze waren bang dat de komst van de Bauhaus zou leiden tot sluiting van andere bouwmarkten en speciaalzaken in Venlo.

De rechtbank gaf echter toestemming voor de bouw van de gigantische bouwmarkt aan de Laurens Janszoon Costerstraat.

Leegstand
De Praxis meldt op Facebook zelf dat de winkel in Venlo 'uiterlijk eind december 2020' de deuren definitief zal sluiten. Wat er vervolgens in het pand zal komen, is nog niet bekend. Paul Berden van de winkeliersvereniging Trefcenter werd woensdag verrast door het vertrek van de bouwmarkt. "We wisten dat er misschien sprake was dat Praxis een kleiner onderkomen zou willen, maar dit komt als een verrassing", zegt Berden tegen Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen