Overslaan en naar de inhoud gaan

Praxis Venlo sluit eind dit jaar de deuren

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 9:51

De Praxis in Venlo sluit uiterlijk eind dit jaar de deuren. De vestiging levert niet langer voldoende resultaat op.

Dat heeft het hoofdkantoor van Praxis besloten, schrijft de bouwmarkt op Facebook.

Oudste bouwmarkt
De vestiging in het Trefcenter Venlo opende in 1978 voor het eerst de deuren en was toen de allereerste Praxis van Nederland. Inmiddels kan de megastore niet meer 'het resultaat leveren om voor lange termijn bestaansrecht te hebben'.

Concurrentie
In juli 2018 kreeg de Praxis met Bauhaus een enorme concurrent op steenworp afstand. De sluiting van de bouwmarkt is hier naar alle waarschijnlijk het gevolg van. De Praxis heeft jaren geleden samen met anderen partijen hard gevochten om de komst van de Duitse bouwmarkt met tuincentrum tegen te houden. Ze waren bang dat de komst van de Bauhaus zou leiden tot sluiting van andere bouwmarkten en speciaalzaken in Venlo.

De rechtbank gaf echter toestemming voor de bouw van de gigantische bouwmarkt aan de Laurens Janszoon Costerstraat.

Leegstand
De Praxis meldt op Facebook zelf dat de winkel in Venlo 'uiterlijk eind december 2020' de deuren definitief zal sluiten. Wat er vervolgens in het pand zal komen, is nog niet bekend. Paul Berden van de winkeliersvereniging Trefcenter werd woensdag verrast door het vertrek van de bouwmarkt. "We wisten dat er misschien sprake was dat Praxis een kleiner onderkomen zou willen, maar dit komt als een verrassing", zegt Berden tegen Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen