Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktijkschool openbaar vervoer moet banen opleveren

Geplaatst opzondag 6 november 2016 - 13:07

In het voorjaar van 2017 moet er een plan op tafel liggen voor een praktijkschool openbaar vervoer.

Het Limburgs Parlement denkt dat op die manier honderden Limburgers met weinig perspectief op werk een kans krijgen om een vakopleiding te volgen. Het steunde met ruime meerderheid (35 tegen 10) een motie van de SP voor zo'n praktijkschool.

VDL Nedcar
De SP verwees naar het grote succes van een vergelijkbare aanpak bij autofabriek VDL Nedcar in Born. Daarom moet er samen met de nieuwe concessiehouder van het openbaar vervoer (ov) in Limburg - Arriva - uitkeringsinstantie UWV en de gemeenten ook een praktijkschool ov worden opgericht.

Banen
Volgens de motie zou die in eerste instantie moeten zorgen voor leerwerkplekken op de buurtbussen waar Arriva mee gaat rijden. Maar volgens SP-fractievoorzitter Bram Schaminee zijn er op termijn nog veel meer mogelijkheden. "De komende jaren zullen honderden chauffeurs, machinisten, conducteurs en allerlei soorten technisch personeel nodig zijn", zo zei hij tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Tegen de motie stemden PVV en 50Plus. De PVV noemde de motie overbodig en een zaak van Arriva. Arriva verzorgt vanaf 11 december het openbaar vervoer in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA wil spoor Maastricht-België in provinciehanden
Klacht Veolia over aanbesteding afgewezen
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
‘Maas-Express’ rijdt straks door Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen