Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Praktijkschool openbaar vervoer moet banen opleveren

Geplaatst opzondag 6 november 2016 - 13:07

In het voorjaar van 2017 moet er een plan op tafel liggen voor een praktijkschool openbaar vervoer.

Het Limburgs Parlement denkt dat op die manier honderden Limburgers met weinig perspectief op werk een kans krijgen om een vakopleiding te volgen. Het steunde met ruime meerderheid (35 tegen 10) een motie van de SP voor zo'n praktijkschool.

VDL Nedcar
De SP verwees naar het grote succes van een vergelijkbare aanpak bij autofabriek VDL Nedcar in Born. Daarom moet er samen met de nieuwe concessiehouder van het openbaar vervoer (ov) in Limburg - Arriva - uitkeringsinstantie UWV en de gemeenten ook een praktijkschool ov worden opgericht.

Banen
Volgens de motie zou die in eerste instantie moeten zorgen voor leerwerkplekken op de buurtbussen waar Arriva mee gaat rijden. Maar volgens SP-fractievoorzitter Bram Schaminee zijn er op termijn nog veel meer mogelijkheden. "De komende jaren zullen honderden chauffeurs, machinisten, conducteurs en allerlei soorten technisch personeel nodig zijn", zo zei hij tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Tegen de motie stemden PVV en 50Plus. De PVV noemde de motie overbodig en een zaak van Arriva. Arriva verzorgt vanaf 11 december het openbaar vervoer in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA wil spoor Maastricht-België in provinciehanden
Klacht Veolia over aanbesteding afgewezen
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
‘Maas-Express’ rijdt straks door Limburg
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen