Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Praktijkschool openbaar vervoer moet banen opleveren

Geplaatst opzondag 6 november 2016 - 13:07

In het voorjaar van 2017 moet er een plan op tafel liggen voor een praktijkschool openbaar vervoer.

Het Limburgs Parlement denkt dat op die manier honderden Limburgers met weinig perspectief op werk een kans krijgen om een vakopleiding te volgen. Het steunde met ruime meerderheid (35 tegen 10) een motie van de SP voor zo'n praktijkschool.

VDL Nedcar
De SP verwees naar het grote succes van een vergelijkbare aanpak bij autofabriek VDL Nedcar in Born. Daarom moet er samen met de nieuwe concessiehouder van het openbaar vervoer (ov) in Limburg - Arriva - uitkeringsinstantie UWV en de gemeenten ook een praktijkschool ov worden opgericht.

Banen
Volgens de motie zou die in eerste instantie moeten zorgen voor leerwerkplekken op de buurtbussen waar Arriva mee gaat rijden. Maar volgens SP-fractievoorzitter Bram Schaminee zijn er op termijn nog veel meer mogelijkheden. "De komende jaren zullen honderden chauffeurs, machinisten, conducteurs en allerlei soorten technisch personeel nodig zijn", zo zei hij tijdens de begrotingsbehandeling in het Limburgs Parlement.

Tegen de motie stemden PVV en 50Plus. De PVV noemde de motie overbodig en een zaak van Arriva. Arriva verzorgt vanaf 11 december het openbaar vervoer in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA wil spoor Maastricht-België in provinciehanden
Klacht Veolia over aanbesteding afgewezen
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
‘Maas-Express’ rijdt straks door Limburg
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen