Overslaan en naar de inhoud gaan

Praatjes Wonen Zuid brengen verborgen leed aan het licht

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 20:11

Woningstichting Wonen Zuid belt de komende dagen alle oudere, alleenstaande huurders op.

De woningstichting wil een vinger aan de pols houden bij de mensen en vragen hoe het met ze gaat in deze moeilijke en vaak eenzame tijd.

Andere wending
Volgens Meriam Agouzoul van Wonen Zuid komt met de gesprekken ook verborgen leed aan de oppervlakte: "Eenzaamheid, angst voor het corona-virus of een ruzie in de familie. Van 'hoe gaat het met u?' kan een gesprek zomaar een andere wending krijgen."

Eenzaamheid
Het zijn zeker zo'n tweeduizend telefoontjes die de medewerkers van Wonen Zuid de komende tijd aangaan. De doelgroep is 80-plus, een kwetsbare groep die in deze periode vaak extra eenzaamheid voelt. Het verzorgingsgebied van de woningstichting ligt in Parkstad en Midden-Limburg.

Video: L1

Griezelig
De 95-jarige mevrouw De Ree is sinds twee jaar weduwe. Ze krijgt bezoek van haar kinderen. Mondjesmaat in dit corona-tijdperk, maar toch. Zelf werkt ze wekelijks een belronde af met vriendinnen. "Even kletsen hoe het gaat. Ik kan niet tegen eenzaamheid. Ik vertel u: Deze periode vind ik erger dan de oorlog. Toen waren we ondanks alles nog bij elkaar. Nu leef je afgezonderd. Griezelig."

Hulpinstanties
In principe worden alle huurders zoals mevrouw De Ree één keer gebeld. "Het gaat ook over koetjes en kalfjes. Dat is ook belangrijk. Als ik merk dat er wat anders speelt of als er concrete zorgvragen zijn, dan schakel ik door met andere instanties", zegt Agouzoul.

Normaal
Volgens Agouzoul levert deze uitgebreide belronde ook wat op voor de periode na corona. "We krijgen een beeld van persoonlijke situaties. Die verdienen ook aandacht als over een bepaalde tijd alles weer 'normaal' is."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen