Overslaan en naar de inhoud gaan

PowNed jaagt op Onno Hoes

Geplaatst opzaterdag 24 oktober 2015 - 7:57

Omroep PowNed blijft ex-burgemeester Onno Hoes achtervolgen.

Via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft de omroep bij de gemeente Maastricht verschillende documenten opgevraagd. Slechts een klein deel is verstrekt.

Bonnetjes
PowNed wilde onderzoeken of Onno Hoes de bonnetjes van beide eetafspraken met Robbie Hasselt, de jongeman die in samenspraak met PowNed verborgen camerabeelden maakte van zijn dates met de toen nog burgemeester, bij de gemeente declareerde. Bovendien wilde de omroep weten of Hoes op 2 oktober vrij had of de afspraak onder werktijd maakte.

Onno Hoes en Robbie Hasselt, als selfie gemaakt door Robbie.

Weekendje Maastricht
Verder vroeg PowNed correspondentie op tussen de gemeente Maastricht en televisieprogramma RTL Boulevard, waarvan Hoes' ex-man Albert Verlinde presentator is. Het gaat onder meer om een sms-actie waarmee via het tv-programma een weekendje Maastricht gewonnen kon worden. De omroep wil weten of de gemeente daar enige bemoeienis mee had.

Informatie
PowNed vroeg ook de beschikbare informatie aan over Onnogate 1, documenten van vergaderingen over de twee toy-boy-kwesties en de stukken over gesprekken tussen gouverneur Theo Bovens en Hoes, vlak voor het aftreden van de burgemeester.

Vanuit de gemeente krijgt PowNed weinig. Simpelweg omdat niet overal documentatie van is, op uitnodigingen voor vergaderingen over de twee veelbesproken kwesties en de daarna opgestelde verklaringen van de fractievoorzitters na, schrijft griffier Judith Goossens.

Verborgen camera
De ex-burgemeester van Maastricht daagde PowNed voor de rechter vanwege de verborgen camera die werd ingezet tijdens zijn date met Robbie Hasselt. In een voorlopige uitspraak van de Amsterdamse rechtbank kreeg Hoes gelijk.

Lees ook: PowNed had beelden Hoes niet mogen uitzenden

De camerabeelden, gemaakt in een omgeving waar Hoes zich onbespied mocht wanen, hadden volgens de rechter nooit mogen worden uitgezonden. PowNed kondigde aan in beroep te gaan tegen die uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

OM seponeert zaak Hoes tegen Robbie Hasselt en PowNed
Hoes: Seponeren aangifte tegen PowNed 'onacceptabel'
'Aangifte Hoes was een te zwaar middel'
Onno Hoes wil toyboy-beelden vernietigd hebben
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen