Overslaan en naar de inhoud gaan

Poten afgeknipt van eenden en ganzen in Belfeld

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 11:37

Een natuurfotograaf heeft afgelopen zondag in Belfeld een aantal dode eenden en ganzen met afgeknipte poten aangetroffen.

De man deed de lugubere vondst aan de Loerdijk in Belfeld. Dat meldt Omroep Venlo.

Poten afgeknipt
De fotograaf plaatste de foto's op Twitter en vraagt zich daar af 'wie doet zoiets?'. Volgens de omroep meende de fotograaf in eerste instantie dat het ging om slachtoffers van roofvogels, maar toen hij beter keek, bleek dat toch anders te liggen. ‘Bij een eend was de huid er afgestroopt en de poten van meerdere dieren leken afgeknipt’, zegt hij in een reactie tegen de Omroep.

Daders
Fotografie Frank meldde de vondst aan Stichting Aalsbeek die zich inzet voor voor natuurbehoud in het gebied. Een dag later waren de kadavers verdwenen. Er lag alleen nog een afgeknipte poot. Wie verantwoordelijk is voor de dode vogels is onduidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dierenpolitie onderzoekt dode eenden en ganzen in Belfeld
Brandweer redt eendje uit put in Venlo
Gruwelijk: opengesneden zwaan gevonden
Nest van broedende gans bruut vernield
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen