Overslaan en naar de inhoud gaan

'PostNL-medewerker' licht koppel op: pinpas verwisseld

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 18:13

Een man en vrouw uit Venray zijn woensdag opgelicht toen zij een pakketje in ontvangst namen van iemand die zich voordeed als medewerker van PostNL.

Voor de bezorging aan huis moest een euro worden gepind. Daarbij werd het bankpasje verwisseld.

Vergoeding
Mia (68) en Johan (69) van den Berg verwachtten een pakketje, zo vertellen ze tegen L1. PostNL belde woensdag met de mededeling de bezorging van het pakketje maandag niet gelukt was, omdat het echtpaar niet thuis was. "We konden het pakketje een aantal dagen later ophalen of woensdag nog thuisgebracht krijgen tegen een vergoeding van een euro, omdat ze er extra voor moesten rijden." In verband met het risico beroofd te worden, kon alleen gepind worden, zo legt ze uit. "Dat klonk best wel aannemelijk."

Erin getrapt
"Rond 12:00 uur werd er door een keurige jongeman in PostNL-kleding aangebeld. Omdat we al hadden besproken dat de vergoeding ongebruikelijk is, had mijn man een onderbuikgevoel. De pinautomaat zag er onbekend uit. Toch besloot hij te betalen." Vervolgens zag Johan de man weglopen via een pad tussen de huizen. Er was geen auto van PostNL in de buurt. De man leverde wel een envelop af. Daarin zat een tegoedbon van de Hema.

Behoorlijk bedrag
"Vervolgens probeerde Johan in te loggen via zijn bankaccount. Dat lukte niet", vertelt zijn vrouw. Hij bleek een andere pinpas terug te hebben gekregen. Bij de bank liet hij zijn pas blokkeren. Het echtpaar wil niet ingaan op de hoeveelheid, maar laat weten dat in de tussentijd al 'een behoorlijk bedrag' van de rekening was gehaald. De bank kon het koppel nog niet laten weten of ze hun geld terugkrijgen.

PostNL
Het is bij PostNL bekend dat er op deze manier fraude wordt gepleegd. Een woordvoerster laat weten het voorval 'afschuwelijk' te vinden, maar dat het bedrijf er los van staat. "Sinds afgelopen zomer kunnen bezorgers mensen niet meer aan de deur vragen te betalen. Als een betaling wel nodig is, dan wordt een pakketje niet aan huis geleverd, maar moeten mensen ervoor naar een ophaallocatie. Daarnaast kunnen mensen het vervoeren van pakketje altijd via 'track and trace' online volgen."

Hoteldebotel
"Achteraf vraagt Johan zich af waarom hij erin is getrapt", aldus Mia. "Hij is er helemaal hoteldebotel van. Daarna heeft hij meteen actie ondernomen." Dinsdag doen Johan en Mia aangifte bij de politie. Volgens de politie gaat het hier niet om een opkomende trend, aldus een woordvoerder. Mensen die met dit soort zaken te maken krijgen, kunnen terecht bij de fraudehelpdesk en slachtofferhulp.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen