Overslaan en naar de inhoud gaan

'PostNL-medewerker' licht koppel op: pinpas verwisseld

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 18:13

Een man en vrouw uit Venray zijn woensdag opgelicht toen zij een pakketje in ontvangst namen van iemand die zich voordeed als medewerker van PostNL.

Voor de bezorging aan huis moest een euro worden gepind. Daarbij werd het bankpasje verwisseld.

Vergoeding
Mia (68) en Johan (69) van den Berg verwachtten een pakketje, zo vertellen ze tegen L1. PostNL belde woensdag met de mededeling de bezorging van het pakketje maandag niet gelukt was, omdat het echtpaar niet thuis was. "We konden het pakketje een aantal dagen later ophalen of woensdag nog thuisgebracht krijgen tegen een vergoeding van een euro, omdat ze er extra voor moesten rijden." In verband met het risico beroofd te worden, kon alleen gepind worden, zo legt ze uit. "Dat klonk best wel aannemelijk."

Erin getrapt
"Rond 12:00 uur werd er door een keurige jongeman in PostNL-kleding aangebeld. Omdat we al hadden besproken dat de vergoeding ongebruikelijk is, had mijn man een onderbuikgevoel. De pinautomaat zag er onbekend uit. Toch besloot hij te betalen." Vervolgens zag Johan de man weglopen via een pad tussen de huizen. Er was geen auto van PostNL in de buurt. De man leverde wel een envelop af. Daarin zat een tegoedbon van de Hema.

Behoorlijk bedrag
"Vervolgens probeerde Johan in te loggen via zijn bankaccount. Dat lukte niet", vertelt zijn vrouw. Hij bleek een andere pinpas terug te hebben gekregen. Bij de bank liet hij zijn pas blokkeren. Het echtpaar wil niet ingaan op de hoeveelheid, maar laat weten dat in de tussentijd al 'een behoorlijk bedrag' van de rekening was gehaald. De bank kon het koppel nog niet laten weten of ze hun geld terugkrijgen.

PostNL
Het is bij PostNL bekend dat er op deze manier fraude wordt gepleegd. Een woordvoerster laat weten het voorval 'afschuwelijk' te vinden, maar dat het bedrijf er los van staat. "Sinds afgelopen zomer kunnen bezorgers mensen niet meer aan de deur vragen te betalen. Als een betaling wel nodig is, dan wordt een pakketje niet aan huis geleverd, maar moeten mensen ervoor naar een ophaallocatie. Daarnaast kunnen mensen het vervoeren van pakketje altijd via 'track and trace' online volgen."

Hoteldebotel
"Achteraf vraagt Johan zich af waarom hij erin is getrapt", aldus Mia. "Hij is er helemaal hoteldebotel van. Daarna heeft hij meteen actie ondernomen." Dinsdag doen Johan en Mia aangifte bij de politie. Volgens de politie gaat het hier niet om een opkomende trend, aldus een woordvoerder. Mensen die met dit soort zaken te maken krijgen, kunnen terecht bij de fraudehelpdesk en slachtofferhulp.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen