Overslaan en naar de inhoud gaan

PostNL laat stafmedewerkers post bezorgen in Noord-Limburg

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 11:56

PostNL heeft stafleden gevraagd ook post te bezorgen, omdat de onderneming kampt met een tekort aan postbezorgers.

Dat bevestigt PostNL na berichtgeving in het AD. Het gaat onder meer om wijken in Noord-Limburg.

Gaten in rooster
In totaal is zo'n vijfhonderd stafmedewerkers per e-mail gevraagd in september een dag een wijk te lopen. Het gaat om regio's waar anders door gaten in het rooster post te laat zou worden bezorgd.

Uitzonderlijk
Volgens een woordvoerster is de uitzonderlijke maatregel alleen voor de maand september nodig. Dan zijn nog veel werknemers op vakantie, terwijl het bedrijf veel meer post moet verwerken dan in de zomermaanden.

Postbezorgers
Wel erkent de zegsvrouw dat PostNL hard aan het werk moet om voor de komende maanden genoeg postbezorgers te werven, ondanks de krimpende postmarkt. "We bezorgen nog steeds zo'n 8 miljoen brieven per dag, dus dat zijn er nog steeds heel veel. We hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt, dat is sectorbreed."

Personeelstekort
Het personeelstekort speelt in driehonderd van de in totaal 100.000 zogeheten bezorgwijken, voornamelijk in het Gooi, Utrecht en Noord-Limburg.

Hoeveel extra mankracht PostNL moet werven voor die gebieden, is nog niet duidelijk. Op dit moment heeft het bedrijf zo'n 18.400 postbezorgers in dienst.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen