Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

PostNL laat stafmedewerkers post bezorgen in Noord-Limburg

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 11:56

PostNL heeft stafleden gevraagd ook post te bezorgen, omdat de onderneming kampt met een tekort aan postbezorgers.

Dat bevestigt PostNL na berichtgeving in het AD. Het gaat onder meer om wijken in Noord-Limburg.

Gaten in rooster
In totaal is zo'n vijfhonderd stafmedewerkers per e-mail gevraagd in september een dag een wijk te lopen. Het gaat om regio's waar anders door gaten in het rooster post te laat zou worden bezorgd.

Uitzonderlijk
Volgens een woordvoerster is de uitzonderlijke maatregel alleen voor de maand september nodig. Dan zijn nog veel werknemers op vakantie, terwijl het bedrijf veel meer post moet verwerken dan in de zomermaanden.

Postbezorgers
Wel erkent de zegsvrouw dat PostNL hard aan het werk moet om voor de komende maanden genoeg postbezorgers te werven, ondanks de krimpende postmarkt. "We bezorgen nog steeds zo'n 8 miljoen brieven per dag, dus dat zijn er nog steeds heel veel. We hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt, dat is sectorbreed."

Personeelstekort
Het personeelstekort speelt in driehonderd van de in totaal 100.000 zogeheten bezorgwijken, voornamelijk in het Gooi, Utrecht en Noord-Limburg.

Hoeveel extra mankracht PostNL moet werven voor die gebieden, is nog niet duidelijk. Op dit moment heeft het bedrijf zo'n 18.400 postbezorgers in dienst.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen