Overslaan en naar de inhoud gaan

Posterholtse bloemetjes buiten gezet voor de Paus

Geplaatst opvrijdag 14 april 2017 - 10:08

In Rome zijn de bloemen en planten voor de paasceremonie voor het Vaticaan uit de vrachtwagen geladen. Ook dit jaar worden de boeketten weer uitgestald door bloemist Paul Deckers uit Posterholt.

"We gaan nu alles op water zetten zodat zaterdag alles gearrangeerd kan worden", vertelt Deckers. "En dat gebeurt met een speciale voedingsmix. Zodat ze goed optrekken en zondag mooi open staan."

Temperatuur
​Het warme, zonnige weer in Rome speelt ook een belangrijke rol. In Rome is het vrijdag en zaterdag 20 graden. "Weet je, je moet steeds zitten te plannen. Ik heb het weerbericht pas donderdag bekeken. Ik dacht: ik laat me niet gek maken", vertelt de bloemist
uit Posterholt. "Je merkt dat je rekening moet houden dat alles goed op water staat. Het blijft natuurlijk toch spannend."

Teamwork
Natuurlijk kan Deckers dat niet alleen. Hij heeft een team van 25 mensen die hem helpt bij het voorbereiden van het paasfeest, onder wie een aantal vrienden uit Melick, Sint Odiliënberg en Posterholt.

Foto: Edwin Vossen (L1)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pasen
Strenge veiligheidsmaatregelen in Rome bij pauselijke zegen
Meeuwen vernielen Nederlandse bloemen in Rome
ANP
Bloemist uit Posterholt onderscheiden door de paus
Mogelijke oplossingen voor 'meeuwenprobleem' bij bloemen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen